Povežite se sa nama

Vijesti

Knežević: U ponedjeljak posljednja ponuda DF-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prema saznanjima Pobjede, lider Ure Dritan Abazović je u neformalnim razgovorima sa liderima parlamentarne većine saopštio da je otvorena opcija da DPS podrži formiranje manjinske Vlade na čijem bi on bio čelu i to odmah nakon lokalnih izbora na Cetinju. Abazović je prema izvoru Pobjede saopštio da će iza te opcije stati Sjedinjene Američke Države i da se ne smije dozvoliti da država već drugu godinu za redom uđe u privremeno finansiranje

Predsjednik Demokratske narodne partije jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će DF u ponedjeljak poslati posljednju ponudu ostatku parlamentarne većine o rješavanju političke i institucionalne krize u državi.

Odgovarajući na pitanje Pobjede da li posljednja ponuda DF-a uključuje i paket koji obuhvata pitanje Vlade, glasanje za Budžet, kao i izbor Tužilačkog savjeta Knežević je odgovorio potvrdno.

– Sve su opcije u igri – rekao je Knežević u kratkoj izjavi za Pobjedu.

Jedan od lidera DF-a je prethodno za skuštinskom govornicom, raspravljajući sa poslanikom Ure Milošem Konatarom, saopštio da Dritan Abazović želi da bude premijer manjinske Vlade.

– Želim da poručim javnosti da nije istina da je DF odustao od političko-ekspertske rekonstrukcije Vlade. Naprotiv, kolega Abazović je odbacio tu mogućnost, tražeći isključivo da se razmatra model da on bude premijer i da se razmatra model manjinske podrške Vlade. Što se tiče DF-a u ponedjeljak ćete već dobiti našu platformu za izlazak iz krize. To će biti paket. Izbor nove vlade i prevazilaženje krize u kojoj se nalazimo. I to će biti posljednja ponuda DF-a. Ne želim da vjerujem da je u Dritana Abazovića ušao duh Darka Pajovića – rekao je Knežević.

Prema saznanjima Pobjede, lider Ure Dritan Abazović je u neformalnim razgovorima sa liderima parlamentarne većine saopštio da je otvorena opcija da DPS podrži formiranje manjinske Vlade na čijem bi on bio čelu i to odmah nakon lokalnih izbora na Cetinju. Abazović je prema istom izvoru saopštio da će iza te opcije stati Sjedinjene Američke Države i da se ne smije dozvoliti da država već drugu godinu za redom uđe u privremeno finansiranje.

Drugi izvor Pobjede iz parlamentarne većine saopštio je da je nakon stava Sjedinjenih Američkih Država – kojim je bukvalno DF diskvalifikovan iz varijante da bude dio nove Vlade – značajno smanjena mogućnost za bilo koji dogovor o nastavku funkcionisanja aktuelne parlamentrane većine.

– Iz Ure nam je javno saopšteno i ponovljeno da Vlada ne smije ugroziti svoj evroatlantski put što znači da DF ne vide kao dio Vlade. To nam jer jasno naznačeno, na šta ćemo da se odredimo šta dalje – rekao je izvor Pobjede navodeći da su sve opcije u igri od protesta, pa sve do neke druge prekompozicije ili izbora.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je u četvrtak saopštio da manjinska Vlada kao opcija postoji.

– I moje kolege sa pravom, pa i mi, razmišljamo o nekim modalitetima. Da li može da se napravi manjiska, politička, tehnička, rekonstrukcija. Postojalo je više modaliteta – rekao je Abazović.

Krivokapićevom mediju je po Vladu ,,vrlo opasan” tekst Pobjede, traže od Ure da se izjasne

Fejsbuk stranica Fakt.me bliska Krivokapiću objavila je u četvrtak veče citat iz teksta Pobjede o sjednici Predsjedništvu DPS-a u kojem se navodi da ,, nezvanična saznanja Pobjede govore da vrh Ure u neforalnim razgovorima sa liderima većine otvoreno pominje mogućnost formiranja manjinske vlade uz podršku DPS-a navodeći da je ,,vrlo opasan“ po Vladu. Ta stranica je tražila i da se vrh Ure izjasni o tom citatu iz teksta Pobjede.

– U tekstu koji se bazirao na sjednicu predsjedništva DPS-a, o modelima rješenja političke krize, izdvaja se vrlo opasan neformalni pasus. Smatrajući da je ovo još jedan spin iz poznate kuhinje zavadi pa vladaj nismo ni obazirali pažnju na to. Očekujući da već ozbiljna partija kakva je GP URA, ne bi se već ogradila od ovih ozbiljnih optužbi. Ali za sada ništa – navodi se u objavi stranice fakt.me uz pomenuti citat.

“Uz iskrene želje da je ovo samo još jedan trzaj političkog mrtvaca, iskreno se nadamo da će ovo nezvanično saznajemo ostati na tom nezvaničnom saznanju”.

Ako smo mogli zbog mira u kući i oblikovanja političkog dijaloga na nivo civilizacijskih tekovina, podići cijeli Parlament oko jednog Fejsbuk statusa koji će svakako imati i pravnu posljedicu, takođe smatramo da ovakve optužbe na račun naših partnera iz Vlasti, takođe naići na razumijevanje GP URA da u današnjem vremenu ovo može izgledati kao jaki potres unutar parlamentarne većine, navodi se u objavi medija koji kontrolišu ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić bliski premijeru Krivokapiću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije