Povežite se sa nama

Vijesti

KOMBI SA TURISTIMA IZ INDIJE ZAGLAVIO SE NA ŽABLJAKU: Spasili ih lokalni vatrogasci i komunalci

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šestoro Indijaca zaputilo se danas sa Žabljaka kombijem, kako bi posjetili Radovan luku, u kanjonu Tare, poznato svratište učesnika raftinga a od ove godine i destinaciju koja raspolaže sa savremenim turističko-ugostiteljskim objektom

Zaposleni u Službi zaštite i spašavanja i Komunalnom preduzeću sa Žabljaka obavili su danas za njih rutinsku a za turiste iz Indije akciju koju će pamtiti.

Šestoro Indijaca zaputilo se danas sa Žabljaka kombijem, kako bi posjetili Radovan luku, u kanjonu Tare, poznato svratište učesnika raftinga a od ove godine i destinaciju koja raspolaže sa savremenim turističko-ugostiteljskim objektom.

Njihov silazak do sela Tepca pored Tare, i pored snijega na putu, nije bio problematičan jer ih je pratila kiša. Nije bilo problema ni u povratku uz ovo župno selo vijugavim putem prema podnožju Ćurevca.

Spašavanje turista iz Indije/ Foto: Antena M

Kako su se uspinjali uz šumovitu Ođu snijeg je sve jače padao. Kombi, sa četvoro odraslih i dvoje đece, sve se teže kretao i dva kilometra od vrha Ođe stao.

Vidjevši da dalje ne mogu pozvali su spasioce. Njihovo terensko vozilo šlepalo je kombi dio puta. Nijesu mogli sami obaviti posao pa su pozvali nadležne u Komunalnom preduzeću čiji je posao održavanje opštinskih puteva.

Pristigla je njihova mašina i bez problema izvukla kombi sa vozačem dok su ostali turisti izvezeni vozilom Službe zaštite i spašavanja.

Intervencija je trajala od 11 do 15:20h.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije