Povežite se sa nama

Vijesti

KONJEVIĆ: Spajić poništio rješenje Fonda PIO i vratio penziju Ranku Krivokapiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević danas je u parlamentu kazao da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja kao drugostepeni organ poništilo rješenje Fonda PIO kojim je krajem avgusta ove godine ukinuta penzija bivšem lideru te stranke i dugogodišnjem predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Konjević je to naveo u toku rasprave sa ministrom finansija Milojkom Spajićem.

Ministar je pričajući o budžetu i uštedama, naveo kako je Fond PIO ukinuo kao nezakonitu penziju bivšem predsjedniku SDP-a koja je bila druga po visini penzija u Crnoj Gori.

-Ministre držite se finansija, nemojte ulaziti u politiku. Bolje bi vam bilo da slušate savjetnike. Vi ste prije pet dana potpisali rješenje kojim se ukida ta odluka Fonda PIO kao nezakonita. Ne znate ni šta vam se u ministarstvu radi”, kazao je Konjević pokazujući dokument Ministarstva.

Kako je ranije objavljeno, rješenjem Fonda PIO Crne Gore od 24.08.2021. godine poništeno je rješenje kojim je bilo priznato pravo na penziju bivšem predsjedniku Skupštine, Ranku Krivokapiću i odbijen je kao neosnovan njegov zahtjev za priznavanje prava na starosnu penziju shodno odredbama čl. 108 Zakona o sprečavanju korupcije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije