Povežite se sa nama

Vijesti

KONJEVIĆ: Vukšić ključne informacije o Cetinju krio od ministra i direktora policije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić dvije ključne informacije o dešavanjima na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita SPC Joanikija nije dostavio ministru unutrašnjih poslova i direktoru Uprave policije, saopštio je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

On je, novinarima nakon sjednice Odbora za bezbjednost na kojoj je održano kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora povodom dešavanja na Cetinju, kazao da sve što su čuli na sjednici potvrđuje da se Crna Gora nalazi u institucionalnoj krizi.

-Potvrđeno je da je premijer tražio ostavke minista i direktora policije. Direktor ANB-a dvije ključne informacije ne dostavlja ministru i direktoru UP- naveo je Konjević.

To je, kako smatra, institucionalni haos.

-To stanje se srećom još uvijek ne odražava na bezbjednosnu situaciju ali se to stanje mora riješiti. Zapanjujuće da dvije informacije koje smo mi danas imali priliku da vidimo nisu vidjeli ni ministar ni direktor policije. Oni na te informacije imaju pravu jer se te informacije odnose na spektar njihovih nadležnosti- kazao je Konjević.

Država, kako je kazao, ne može biti stabilna ukoliko predsjednik Vlade nema povjerenja u ministra i direktora UP.

-Ovdje imamo ozbiljnu institucionalnu krizu u okviru sektora bezbjednosti i zbog toga smo se na Odboru dogovorili da popričamo sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova. To su informacije koje su dostavljene trojici predsjednika i koordinatoru sektora bezbjednosti. To nije nešto što ukazuje na povjerenje između dvije institucije koje su vazne u sektoru bezbjednosti- naveo je Konjević.

Novi izbori najbolje rješenje

Komentarišući izjavu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića koji je kazao da je za taj savez priča o rekonstrukciji gotova i da bi trebalo birati novu izvršnu vlast, Konjević je rekao da je stav DF-a politički legitiman.

-Taj stav najbolje pokazuje institucionalni haos u kojem se nalazimo. Najbolje rješenje je da se mandat vrati građanima jer će zbog ovakvog odnosa najveću štetu trpjeti građani. Nema drugog rješenja u demokratiji nego da se mandat vrati građanima jer ovakvo stanje ne vodi ničemu- poručio je Konjević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije