Povežite se sa nama

Vijesti

KOPRIVICA ZAKAZAO SJEDNICU: Odbor sjutra predlaže članove Tužilačkog savjeta iz redova uglednih pravnika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica zakazao je za sjutra sjednicu ovog skupštinskog radnog tijela kako bi se utvrdio predlog za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Za tri kandidata, advokate Miloša Vuksanovića, Sinišu Gazivodu i Filipa Jovovića, već postoji saglasnost parlamentarne većine o njihovom izboru, dok je za Demokrate navodno bio sporan četvrti predloženi član, advokat Nikola Bulatović, jer je na suđenju za pokušaj terorizma 2016. bio branilac jednog od čelnika DF-a Andrije Mandića.

Portal Aktuelno pisao je u ponedjeljak o zastoju u izboru članova Tužilačkog savjeta i strahu Demokrata od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i podataka koje, navodno, o njima drži u svojim čuvenim fiokama.

Nakon toga, više visokih funkcionera Demokrata reagovalo je u javnosti pravdajući se da će Tužilački savjet uskoro biti izabran.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je, nakon pisanja portala Aktuleno, već najavio da bi TS mogao biti kompletiran do kraja godine, a glasanje o tom pitanju moglo bi biti 29. decembra u Skupštini.

Na dnevnom redu sjutrašnje sjednice odbora su i amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, koje su podnijeli poslanice Branka Bošnjak, Marta Šćepanović, Jovanka Laličić i Suzana Pribilović, kao i tekuća pitanja.

Izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu predviđeno je da TS ima 11 članova – pet iz redova tužilaca i pet iz redova uglednih pravnika i NVO, kao i jednog predstavnika Ministarstva pravde. Nakon dogovora na Odboru, slijedi izglasavanje u parlamentu, a potom i konstitutivna sjednica Tužilačkog savjeta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije