Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Ako se usvoji interpelacija za smjenu ministara, neću je potpisati

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Nije mi obaveza da podržim predlog nekoga ko je radio protiv Crne Gore, o ma kom ministru se radilo”, poručio je premijer

Premijer Zdravko Krivokapić je danas, upitan da li vjeruje u opstanak Vlade ili je za njenu rekonstrukciju, kazao da ima jasan stav koji se ne mijenja.

Rekao je da “bilo kakvo kasapljenje” budžeta nije dobro za građane.

“Da bi Crna Gora išla ekonomskim rastom 6,4 odsto svako dopunjavanje remeti balans budžeta. On je balansiran tako da obezbijedi ono što je najvažnije”, rekao je premijer novinarima nakon sastanka sa privrednicima.

Kazao je da ne zna “koja je Vlada manjinska ako nije ova”.

“Ako dođe bolja, kvalitetnija, je li Bog dao. Ideja koja je dobra je da bude unapređenje ove Vlade u djelovima kojima treba. Taj model koji se predlaže zahtijeva političku korupciju, a onda, ako se budžet ne usvoji, i političku krađu. Te određene adrese koje šire da je neka proevropska vlada veća od ove neka to dokažu”, poručio je Krivokapić.

Kazao je da, ako se u Skupštini usvoji interpelacija za smjenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i Vesne Bratić, tu odluku neće potpisati, jer mu “nije obaveza da podrži predlog nekoga ko je radio protiv Crne Gore”, o ma kom ministru se radilo.

O Tužilačkom savjetu

“Očekujem od marta Tužilački savjet. Trebalo je napraviti jake kriterijume koji jasno definišu ko je dokazan u svojoj struci. Najvažnija stvar je definisanje Tužilačkog savjeta, ne može biti gore od onoga što je bilo”, kazao je premijer.

Policija mora znati ko piše grafite

Komentarišući grafite u Pljevljima, gdje je ranije ovog mjeseca osvanuo grafit sa imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, Krivokapić je rekao da vrijeme razmirica treba da prestane.

“Niko ne treba da se igra sa osjećajima drugih ljudi i da policija treba da odradi posao. Policija bi morala da ima saznanja ko to radi, zašto to radi i ko je nalogodavac”, poručio je premijer.

Bez odgovora Patrijaršije SPC

Kada je u pitanju potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapić je kazao da nikakav odgovor od Patrijaršije nije stigao i da je uradio sve što je do njega.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije