Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Društveno odgovorno djelovanje da bude primarno, ne gledanje profita

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Društveno odgovorno djelovanje je nešto što mora da bude primarno u Crnoj Gori, a ne gledanje profita, poručio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na redovnom godišnjem sastanku sa privrednicima na kojem predstavljaju Analizu poslovanja crnogorske privrede za 2021. godinu.

– Društveno odgovorno djelovanje predstavlja odnos prema svim zainteresovanim stranama. Vrlo često sam iznenađen kada bi projekte koji nijesu isplatljivi i konkurentno održivi trebalo da realizuje Vlada, a one projekte koji su održivi neko drugi – kazao je Krivokapić.

On smatra da to nije korektno, te da bi trebalo promijeniti praksu javno-privatnog partnerstva.

– Pa da zajednički dijelimo sve ono što je problem, ali i dobit – dodao je on.

On je kazao da je Vlada na samom startu jasno rekla koja je njena vizija.

– Crna Gora mora da ide ubrzanim, ekonomskim i privrednim rastom i razvojem. Da bi se to obezbijedilo mora se poći od premise koja je preduslov za to – inovativan, pametan pristup, to je mjera svakog uspjeha – poručio je on i dodao da nije lako nakon 30 godina doći na mjesto gdje se na samom početku pokazala nekorektnost – “neko nas je ostavio da prazne kase da upravljamo državom”.

On je poručio da je program “Evropa sad” ključni projekat i najveći događaj u posljednjih 70 godina u Crnoj Gori.

– Ovaj program nije nastao bez provjera i analiza nego odgovornim, posvećenim danonoćnim radom. To je program za građanina – istakao je Krivokapić i poručio da će ovaj program uspjeti.

Premijer Crne Gore je apelovao na sindikat da se bori za sve radnike.

Nova kriza

Rekao je da će doći do nove krize – krize hrane i vode.

– Crna Gora ima resurse koje nije do kraja uspjela da ostvari, a to je supstitucija ovog velikog uvoza domaćom proizvodnjom. Trebalo bi da da ukrupnimo i modernizujemo tu proizvodnju, u suprotnom ćemo stalno pričati da nam nedostaju sezonski radnici – ocijenio je on.

Navodeći da je Monstat u svojim podacima prikazao 50 hiljada manje nezaposlenih, Krivokapić je poručio da će neko morati da odgovara za netačne podatke.

– Od kako sam učio ekonomiju, a to je davno bilo, uvijek su mi govorili tačan zbir netačnih podataka. Došlo je vrijeme za tačne podatke – kazao je on.

Krivokapić je dodao i da, od 220 hiljada radnika, 20 odsto ima najniža primanja i ocijenio da se mora krenuti u integrisanje baza podataka.

– Jedne podatke ima carina, druge banke, treće MUP – u ovako maloj sredini ne možemo da integrišemo podatke – dodao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije