Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Inspektori se plaše, policija kasni

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da u slučaju nelegalne ekploatacije šljunka na Morači policija i inspekcijske službe nijesu reagovali efikasno

Predsjednik Vlade je naveo da je to pitanje pokrenuto kada je dogovoreno na Vladi da svi zajedno djeluju u cilju zaustavljanja nelegalne ekploatacije šljunka.

“Do sada je bilo pojedinačno, ode inspektor pa se vrati ili ne smije da ode. Imate policiju koja kasni na dva sata, imate policiju na licu mjesta koja ne vidi da je tovar prošao, imate drugu inspekciju koja ne smije da se pojavi tamo. Zašto o tome ne pričamo”, kazao je premijer i dodao da je pitanje zašto se neko nekoga plaši.

Na pitanje zar nije policija u nadležnosti Vlade, Krivokapić je ponovio da policija na prijave po dva sata kasni i to, kako je naveo, namjeno kasni.

Na dodatno pitanje zašto je to tako, Krivokapić je kazao: “To pitajte direktora policije”.

Što se tiče nelegalne ekploatacije šljunka na Morači, premijer je kazao da je riječ o devastiranom prostoru. On je naveo da je tu riječ o zolupotrebama ugovora za vađenje šljunka.

“Jer ste vi pored vaše obaveze ogromnu količinu šljunka iskoristili da dobijete nešto malo, a izgubite mnogo. Svaka tri minuta, iako taj nije bio nego ga je neko obavijestio, pa nije bio među onima koji eksploatišu šljunak, svaka tri minuta jedan kamion sa Bemax tablicama, da ne bude da se plašim nekoga ide od šljunka do mjesta odlaganja da bi na taj način zavarao trag”, kazao je premijer i dodao da vrijednost u jednom kamionu iznosi 300 eura.

“Pa preračunajte o kakvoj se zlupotrebi radi. to je najveća zlopuotreba prirodnih resursa u Crnoj Goru uz zloputrebu šuma”, naveo je krivokapić i dodao da su sve rijeke u sličnoj situaciji.

“Bunar se spustio šest metara, šta će biti sa Regionalnim vodovodom”, pitao je Krivokapić i dodao da je spreman da razgovara i sa mještanima koji protestuju samo da ispoštuju poceduru preko resornog ministarstva.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije