Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić sa Abdrakhmanovim: Nulta tolerancija u odnosu na sve vrste diskriminacije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Naša politika se zasniva na nultoj toleranciji u odnosu na sve vrste diskriminacije. Zato je kadriranje u ovoj Vladi sprovedeno na ekspertskoj osnovi i naše opredjeljenje je isključivo građansko – istakao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je imao danas sastanak sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrakhmanovim koji je, kako je saopšteno iz Vlade, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Krivokapić je, kako je navedeno, “uputio riječi zahvalnosti i zbog visokih ocjena kojima je vrednovao skladne međuetničke odnose u Crnoj Gori i prepoznao je kao zemlju za primjer drugim državama regiona Zapadnog Balkana”.

– Vlada odnos sa manjinama ostvaruje kroz saradnju sa šest nacionalnih manjinskih savjeta, koji se finansiraju iz budžeta, a u Vladi procjenjuju da njenu naročitu pažnju trenutno zaslužuje Romski savjet – istakao je Krivokapić.

Premijer Krivokapić istakao je da Crna Gora, u složenoj globalnoj situaciji izazvanoj pandemijom kovid-19, preduzima snažne socio-ekonomske i političke korake, kako bi ubrzala svoj decenijski put ka EU, kao i da je na tom putu snaženje dobrosujedskih odnosa i promovisanje politika tolerancije, dijaloga i balansa, jedan od prioriteta Vlade na čijem je čelu.

Abdrakhmanov izrazio je zadovoljstvo što je Crna Gora očito i nedvosmisleno na putu ka EU i na tom putu, kako je navedeno, “Crnu Goru doživljava kao ‘sjajnu zvijezdu’ i kada je u pitanju odnos prema manjinama, etničkim i vjerskim zajednicama, te da OEBS izražava punu podršku radu premijera Krivokapića i Vlade na čijem je čelu.”

Visoki komesar je, kako su rekli iz Vlade, pohvalio premijerovu otvorenost za medije i politiku mira i tolerancije koju promoviše i poručio da Crnu Goru doživljava kao državu od koje želi da uči, naročito kada su u fokusu primjeri i prakse koje se odnose na region Zapadnog Balkana.

Apostrofirajući OEBS-ov slogan „Da niko ne bude izostavljen!“ Abdrakhmanov je istakao da je upoznat sa najnovijim pogramima Vlade koji imaju za cilj socio-ekonomski oporavak Crne Gore – rekli su iz Vlade.

– Obaviješten sam o Vašim programima kojima želite da privučete strane investitore kako bi poboljšali položaj građana Crne Gore, sa akcentom na podršku sistemu obrazovanja. Podržavam Vas u tome i želim Vam puno uspjeha – rekao je Abdrakhmanov, ponovivši da premijer Krivokapić i Vlada Crne Gore, i ubuduće, mogu da računaju na punu podršku OEBS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije