Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić se u Beogradu susreo sa ambasadorima: Unutrašnja politička situacija u Crnoj Gori je turbulentna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Nova Vlada planira investicije od blizu pola milijarde eura, sa akcentom na regionalne puteve, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu (škole, vrtiće i bolnice), te ulaganje u obnovljive izvore energije”, kazao je Krivokapić

Unutrašnja politička situacija u Crnoj Gori turbulentna, ali se uprkos svemu ideja ekspertske vlade pokazala kao superiorna, jer je uspostavljena na bazi stručnosti i komptenetnosti ministara, a ne na osnovu partijske, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On se kako je saopšteno iz Vlade u Crnogorskoj kući u Beogradu susreo sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Francuske, Italije u Srbiji i sa 32 nerezidentna ambasadora.

U saopštenju se navodi da je “premijer izrazio zadovoljstvo zbog prisustva svih pozvanih ambasadora, te predstavio ekonomske planove Vlade Crne Gore, uključujući investicione potencijale i kapacitete koje naša država posjeduje”.

Iz Vlade su saopštili da se “on naročito osvrnuo na tri reformska programa koja će Vlada započeti tokom 2022. godine, i to: ekonomski “Evropa sad!”, administrativno-pravni “Evropa ovdje!” i investicioni “Crna Gora odmah!””

“Nova Vlada planira investicije od blizu pola milijarde eura, sa akcentom na regionalne puteve, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu (škole, vrtiće i bolnice), te ulaganje u obnovljive izvore energije”, kazao je Krivokapić.

Iz Vlade su kazali i da je Krivokapić “podsjetio na podatak da je prva demokratska smjena na izborima u Crnoj Gori, u avgustu prošle godine, donijela sa sobom rast podrške EU integracijama i NATO članstvu Crne Gore za preko 10%, o čemu svjedoče recentna istraživanja javnog mnjenja”.

U saopštenju piše i da su “ambasadori postavili više pitanja premijeru, i pokazali snažnu zainteresovanost za produbljivanje ekonomske saradnje između Crne Gore i njihovih zemalja”.

Krivokapić je ranije i na Tviteru objavio da se sastao sa ambasadorima.

On je naveo da im je predstavio ekonomske planove Vlade i investicione potencijale i kapacitete koje Crna Gora posjeduje.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije