Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Za kuću u Bijeloj nemam građevinsku dozvolu, manjinska vlada zavisi od političke volje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na pitanje šta ako se budžet ne usvoji, premijer je odgovorio da se to desilo i prošle godine pa se desilo privremeno finansiranje

Premijer Zdravko Krivokapić je na pitanje o formiranju manjinske vlade i kako to komentariše, nakon premijerskog sata rekao “srećno svima bilo, samo neka je na dobrobit Crne Gore”.

Kazao je da građani prepoznaju programe Vlade, a da li će biti manjinska vlada zavisi od političke volje.

“To bi bio visokorizični potez i ne znam gdje bi doveo Crnu Goru. U svakom slučaju sve ono što odluče političari, naravno sa 41 poslanikom, ja ću se odazvati tome. Najlakše je tražiti da premijer podnese ostavku jer će svi ostali biti relaksirani tim činom i neće maske pasti do kraja. Maske moraju do kraja da padnu. Ne bi bilo dobro da neko ne usvoji budžet, a ko će ga sprovoditi je najmanje važno”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da se 30. avgusta prošle godine desila sloboda i tri koalicije su se udružile i ne zna zašto jedna nije zadovoljna kad su dobijali sve pozicije po dubini.

Na pitanje šta ako se budžet ne usvoji, premijer je odgovorio da se to desilo i prošle godine pa se desilo privremeno finansiranje.

Na pitanje na šta je mislio kada je danas, tokom premijerskog sata, govorio da se “Crnoj Gori neće desiti nova Pozitivna”, da li je mislio na manjinsku vladu, Krivokapić je odgovorio da je govorio o političkoj korupciji.

“Nijesm razmišljao u tom pravcu, nego sam govorio o političkoj korupciji koja je uvijek postojala u Crnoj Gori, a nije se desila 30. avgusta. Tog dana su se desile promjene, sloboda i narodna volja, a narod bi teško mogao da prihvati još jedan vid političke korupcije”, kazao je Krivokapić.

Potvrdio je da za kuću u Bijeloj nema građevinsku dozvolu.

Kazao je da je to nasljeđe i krenuo je u proceduru, ali se čeka dugo.

“Tu kuću smo pravili kao i svi ostali u to vrijeme. Prvi sam krenuo sa zvaničnom procedurom da dobijem dozvolu. Ja ću da izmirim sve svoje obaveze. Ja ne bježim iz Crne Gore već ostajem u njoj”, naveo je Krivokapić.

Demantovao je da su njegove ćerke viđene u pijanom stanju.

“To što ste čuli za moje ćerke nije tačno. To je bio dan kad je jedna moja ćerka bila u Beogradu, a druga kretala za Beograd. Iako mene bije glas da ja pijem, moje ćerke to ne rade”, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje kako komentariše navode pojedinih medija da su njegove ćerke uključene u kampanju za neke lokalne izbore, posebno u Mojkovcu.

Krivokapić je kazao da se direktoru Agencije za zaštitu životne sredine Milanu Gazdiću već treći put prijeti, jer profesionalno radi posao. “On je izložen šikaniranju i maltretiranju određenih grupa, ali džaba je podnijeti krivičnu prijavu sa ovakvim Tužilaštvom”, naveo je Krivokapić. Prema njegovim riječima, Crna Gora je stabilna, “bezbjedonosno na možda najvećem nivou”, što je, kako je rekao, potvrdio i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tokom njihovog susreta u Briselu.

Na pitanje da li je ugrožena njegova bezbjednost odgovorio je da je to prirodno kada “udarite na duvansku mafiju, građevinsku..”, ali ne želi da priča o tome.

“Svak radi svoj posao, da li je ovo moja potonja ura kao premijera, ne brinem. Šta bude, biće”, rekao je.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije