Connect with us

Vijesti

LICEMJERSTVO: URA potpisala zakon o odgađanju lokalnih izbora, a onda predala izbornu listu za Mojkovac

Published

on

Izborne liste za Mojkovac, a ni za Cetinje nijesu još predale Demokrate, Demokratski front i SNP. Za danas je Ura najavila predaju izborne liste za Cetinje

otpredsjednik GP Ura i poslanik te partije Miloš Konatar potpisao je u petak prijedlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj upravi kojim je predviđeno odgađanje lokalnih izbora u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici zakazanih za 5. decembar, a potom isto veče prisustvovao sjednici Opštinskog odbora te stranke na kojoj je određen nosilac za izbore u Mojkovcu. Ura je juče i pored činjenice da ultimativno traži odgađanje lokalnih izbora predala izbornu listu za Mojkovac, a za danas je najavljeno da će to učiniti i za Cetinje.

Predloženim dopunama, koje su potpisali svi šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine uključujući i Konatara, je predviđeno da lokalni izbori iduće godine budu održani u Mojkovcu, Petnjici, Cetinju, Ulcinju, Beranama, Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožaju, Žabljaku i Šavniku. Izbori bi istog dana bili održani i u Golubovcima, opštini u okviru Glavnog grada.

Predložene izmjene su već ušle u skupštinsku proceduru i o njima će parlament raspravljati po hitnom postupku 12. oktobra, iako je predsjednik države Milo Đukanović još prije nekoliko nedjelja zakazao lokalne izbore na Cetinju, Mojkovcu i u Petnjici, a pravni eksperti upozorili da taj zakon ne može retroaktivno djelovati.

Agilni Konatar, nakon potpisa na kontroverzni zakon, isto veče doputovao je u Mojkovac i ,,stigao“ i da čak bude izabran za koordinatora izborne kampanje.

Na sjednici je, kako je saopšteno, određen je Ivan Ašanin za nosioca liste, a da Ura ne pomišlja na odgađanje izbora svjedoči i da su formirali i izborni štab na čijem čelu se nalazi Boško Laketić, dok su koordinatori za terensku kampanju Ivan Ašanin, za medijsku Ilija Stanić, za izborni program Veljko Dedejić, a za onlajn kampanju Biljana Bogavac i za pravna pitanja i pripremu izbornih aktivnosti Ljiljana Jokić.

Da Ura ne pomišlja na odgađanje, iako je potpisala taj zakon, svjedoči i jučerašnja izjava predsjednika te stranke i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je lično prisustvovao predaji liste u Mojkovcu.

– Vjerujemo da je konačno došao kraj politikama koje su raselile sjever – poručio je lider GP Ura Dritan Abazović nakon predaje liste te stranke.

Abazović je rekao da je ta partija u prethodnom periodu pokazala da može.

– Kada su građani Crne Gore vjerovali mnogo manje nego danas, bili smo čvrsto okupljeni oko ideje građanske i evropske Crne Gore, sve sa ciljem opšteg pomirenja i stvaranja progresivnih politika koje će našu državu, a posebno njen sjever uputiti na jedan mnogo ispravniji put – rekao je Abazović.

Kako je još kazao, Crna Gora će uspjeti i 5. decembra i dodao da je ideja okupiti se oko progresivnih politika.

Izborne liste za Mojkovac, a ni za Cetinje još nijesu predale Demokrate, Demokratski front i SNP.

Lokalna Ura već slavi pobjedu: Ulaze 6. decembra u Opštinu

Na društvenim mrežama i pojedinim portalima pojavila se zanimljiva fotografija članova lokalnog Odbora Ure koji već slave pobjedu, iako je centrala potpisala zakon koji predviđa odgađanje izbora, o čemu danima traje polemika između kabineta predsjednika parlamenta i države.

– 6. decembra ulazimo u Opštinu, recikliramo lažne diplome – navodi se u transparentu članova mojkovačke Ure.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije