Connect with us

Vijesti

LUKA BAR: Vučelić smijenjen, Đelović v.d. izvršnog direktora Luke Bar

Published

on

Iz kompanija najavili da će novi izvršni direktor biti izabran na javnom konkursu u najkraćem roku

Odbor direktora Luka Bar razriješio je sa pozicije izvršnog direktora ove državne kompanije Vladana Vučelića (DPS) i za vršioca dužnosti postavio doskorašnjeg pomoćnika izvršnog direktora Dedu Đelovića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Đelović nije partijski eksponiran.

Iz ove kompanije je saopšteno da će se imajući u vidu značaj firme izabrati izvršnog direktora na javnom konkursu u najkraćem roku.

“Odbor direktora je cijeneći rezultate koje Luka u kontinuitetu ostvaruje, posebno one u vremenu kovid krize i dosadašnju korektnu saradnju zahvalio Vladanu Vučeliću na datom doprinosu”, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora je usvojio izvještaj o poslovanju za šest mjeseci ove godine koji, kko je saopšteno ohrabruje da će i zacrtani Biznis plan u potpunosti biti realizovan do kraja godine.

“Na polugodišnjem nivou ostvaren je pretovar od 514,353 tona, prihod od 4.960.369 eura i ostvaren pozitivan rezultat od 93,967 hiljada eura. Upravo ovi uzlazni pokazatelji u odnosu na prvi kvartal koji se na Luku dominantno i neminovno odrazio zbog zastoja u odnosima drugih kompanija (Uniprom-Montecargo) direktno vezanim sa Lukom, je potvrda da se povećava pretovar raznih tereta što će još značajnije doći do izražaja realizacijom novih ugovora u periodu do kraja godine i biti ilustrovano u narednim kvartalnim izvještajima”, saopšteno je iz kompanije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije