Connect with us

Vijesti

Mandić: Cilj DF-a nije obaranje Vlade, nego da očistimo Crnu Goru od kriminala

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić rekao je da su dalji koraci upereni u pravcu razrješenja političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora. Naš cilj nije obaranje Vlade, nego dogovor parlamentarne većine da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, odnosno kako da ispunimo sve ono što smo obećali građanima 30. avgusta, poručio je Mandić za TVCG.

“Već nekoliko mjeseci Vlada Crne Gore nema podršku nema podršku parlamentarne većine i sama ta kriza Vlade prozrokovala je da mi imamo krizu i drugih državnih institucija. Ovo je jedan od onih predloga kako da razriješimo političku krizu. Mi smo u prethodnom periodu prihvatili predloge nekih drugih kolega iz parlamentarne većine i pokušali smo tu krizu da razriješimo kroz rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića. Ali smo onda konstatovali da prolazi vrijeme, da se ništa ne dešava i dobili smo veoma jasne poruke od strane Krivokapića i Abazovića da bi oni najviše voljeli da se stanje zadrži kako jeste što se tiče Vlade, a da to što ne funcionišu institucije, to što nemamo pomaka, reformi, to što nemamo obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom to je manje važno”, rekao je Mandić.

Mandić kaže da je DF i koalicija “Za budućnost Crne Gore” podvukla crtu i jasno saopštila put za razrješenje ove krize upravo u dogovoru parlamentarne većine.

“Parlamentarnoj većini ponudili smo model izbora nove Vlade sa kojom bi počela obnova svih institucija koje ne funkcionišu, ali i kadrovska obnova. Imali bi drugačiju situaciju u policiji i pravosuđu. Mogli bi da građanima isporučimo ono što smo im obećali prije godinu. Dobili smo mandat od građana na period od četiri godine, potrošena je jedna godina ostaje još maksimum tri”, rekao je Mandić.

Na pitanje hoće li oboriti ovu Vladu, Mandić kaže da će razgovarati sa kolegama iz parlamentarne većine i da su svi spremni za razgovor.

“Pažljivo smo analizirali šta su oni rekli. Svi su spremni za razgovor i razrješenje političke krize. Želimo da sjednemo sa kolegama iz parlamentarne većine za sto i izložimo naš model zašto je potrebno u ovom trenutku da dođe do izbora nove Vlade”, istakao je Mandić.

Rekao je da ne žmure na probleme, već idu u susret rješavanju problema. Mandić vjeruje da će kolege iz parlamentarne većine ocijeniti stuaciju na sličan način kao oni.

“Kada smo sjeli prošli put bila su dva modela – rekonstrukcija Vlade ili izbor nove. Siguran sam da, nakon konstatovanja da je postupak rekonstrukcije nemoguće obezbijediti u ovakvim uslovima, sada imamo mnogo veću šansu za dogovor. Naš cilj nije obaranje vlade, nego dogovor parlamentarne većine, da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, kako da ispunimo ono što smo obećali građanima 30. avgusta”, rekao je Mandić.

Mandić je ponovio da je ruka DF-a pružena prema parlamentarnoj većini, a ne opoziciji.

“Vjerujemo u dogovor. Bićemo veoma konstruktivni u tim razgovorima i ne bih unosio nijednu pesimističku crtu. Bolje da vjerujemo da će da dođe do toga i da će Crna Gora da krene pravim putem”, dodao je Mandić.

Mandić je najavio da će razgovor sa parlamentarnom većinom biti iniciran veoma brzo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije