Povežite se sa nama

Vijesti

Mandić: DPS pao, Delić će biti novi gradonačelnik; Joković: Hobotnici otkinut još jedan pipak

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Demokratske partje socijalista se još uvijek nisu oglasili u vezi sa mojkovačkim izborima

Lider Demokratskog fronta, Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu. Pristalice opozicije već su krenule u slavlje ulicama grada.

Prema podacima Pobjede, koalicija oko DPS je osvojila 14 mandata, koalicija “Za budućnost Mojkovca” sedam mandata, Demokrate četiri mandata, Ujedinjena Crna Gora dva mandata, URA dva mandata i lista “Ne damo Mojkovac” dva mandata.

– Došlo je do promjene vlasti. Formiraćemo je sa tradicionalnim koalicionim partnerima. Čestitamo budućnost Crnoj Gori i ovom gradu. Dobićemo novog gradonačelnika. Taj novi gradonačelnik biće naš mladi političar koji je zaslužio da postane prvi čovjek ovog grada. Vesko Delić je novi gradonačelnik Mojkovca – kazao je Mandić.

Delić je kazao da Mojkovac napokon ima narodnu vlast.

Najavio je da će sa koalicionim partnerima već od ponedjeljka krenuti u razgovore.

Lider SNP-a, jedne od članica koalicije “Za budućnost Mojkovca”, Vladimir Joković kazao je da se posle 16 godina vlast vratila narodu te da je “hobotnici otkinut još jedan pipak”.

– Sve redom gube i više nikada u Crnoj Gori neće biti nedemokratske vlasti. Svih ovih dana nismo sumnjali da će pobjeda biti naša. Veličanstvene litije su oslobodile narod i krenulo se putem pridruživanja Crne Gore razvijenim demokratijama svijeta – rekao je Joković.

Nosilac liste “Ne damo Mojkovac”, Radonja Vuković kazao je ranije novinarima da je na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova Demokratska partija socijalista izgubila vlast u Mojkovcu.

Kako on tvrdi, prema tom uzorku, DPS bi imao 14 mandata.

– Mojkovac kao i Crnma Gora će da krenu putem oporavka, DPS će doživjeti poraz kao i 30. avgusta prošle godine – kazao je on.

DF je prema tim preliminarnim rezultatima osvojio sedam mandata, Demokrate četiri, a preostale tri opozicione liste po dva.

Poručio je da od ostalih opozicionih aktera očekuju “najmanje izvinjenje za sve što su u predizbornoj kampanji radili protiv nas”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije