Connect with us

Vijesti

MARTINOVIĆ FRONTU: Mandić po nalogu Vučića opstruira izbor Tužilačkog savjeta

Published

on

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da njegova partija nije niti tražila, niti predlagala članove Tužilačkog savjeta.

-Jedini naš interes je da se po prvi put u istoriji ove zemlje formira nezavisno i profesionalno tužilaštvo koje neće instrukcije tražiti od bilo koje centra moći, niti za rad tržiti odobrenja od bilo kog iz partije, birajući mete shodno interesima partije. Mi želimo, i izborićemo se za Tužilaštvo koje radi jedino i isključivo u interesu građana Crne Gore. To je gospodo iz DF-a promjena koju su sanjali građani ove zemlje, a ne podmukla zamjena kakvu sanjate vi – navodi se u reagovanju Demokrata na izjavu poslanika DF Jovana Vučurovića koji je kazao da je “Aleksa Bečić kriv što nije izglasan Tužilački savjet.

Martinović navodi da se DF služi “logikom “a la Slavoljub Migo Stijepović”, kojom, kako kaže, sinhronizovano pokušava zatrpati medije ovih dana.

-Previše su građani ove zemlje jada vidjeli od te logike i tog načina koji bi vi sad, na mala vrata, lažima i kukavičlukom, da im opet podvalite. A ta logika kaže sledeće: Aleksa Bečić je kriv zato što nije tražio da njegov advokat bude član Tužilačkog savjeta (TS), a Andrija Mandić nije kriv zato što blokira izbor TS u pokušaju da u njega ugura svog ličnog advokata i advokata Nove srpske demokratije.  Ali da vam objasnimo koliko ste amaterski providni. DF želi potpunu kontrolu nad Tužilačkim savjetom. A cilj je da predloženi Bulatović, oko kojeg ucjenjujete i blokirate cio proces, do izbora vršioca dužnosti VDT ima “zlatni glas”, odnosno, da se vd VDT bira po mjeri DF-a, kao što je Katnić biran po mjeri DPS-a. Ali ne brinite, to nikad nećemo dozvoliti. Ni vama ni bilo kome drugom. Nikad više – naveo je Martinović.
On tvrdi da apsolutnu i namjernu opstrukciju u izboru TS vrši Andrija Mandić, što, kako kaže, radi po nalogu Đukanovićevog druga Aleksandra Vučića.

-U prilog tome govore veoma jasno sinhronizovani napadi iz Beograda. Demokrate su ta prereka koja ne dozvoljava da ova zemlja još jednom bude talac interesnih grupa maskiranih u politiku.  Zato ponavljamo: Ne interesuje nas niti jedan član TS, niti smo ijednog predložili, ali zato niti jednoj partiji nećemo dozvoliti da ima kontrolu nad TS. Jer, baš kako smo vam to i kazali: ovom narodu je potrebna promjena, a ne zamjena DPS-ovog Milivoja DF-ovim ili bilo čijim drugim Milivojem – ističe Martinović.

Martinović navodi i da je DF jedini koji uslovaljava i ucjenjuje, što kako tvrdi, rade po nalogu Aleksandra Vučića.
Jedini koji uslovljavaju i ucjenjuju od prvog dana ste vi:

-Sve to radite po nalogu Aleksandra Vučića, i zato je jedini krivac za sve što se dešava u državi niko drugi do Andrija Mandić, na opšte razočarenje ljudi koji su sanjali slobodu i promjene. Vaše destrukcije je dosta, svakom je više providna. Evo vam samo poslednji primjer: četrnaest godina godina sve one koji bi ustali na himnu podlo označavate kao izdajnike, a onda lider DF-a, Andrija Mandić, na istu ustane i odsluša sve četiri strofe. To je ta dosljednost. Sve u svemu. DPS i Mandić su kancer Crne Gore, i odlično znate da to građani vide i prepoznaju – zaključuje Martinović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije