Povežite se sa nama

Vijesti

Medojević: Spajić i Milatović švercuju podatke o broju zaposlenih

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da ministar finansija Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović “švercuju podatake za potrebe njihove prevare poznate pod radnim naslovom ‘Evropa sad, Grčka sjutra’ ili po narodski: provizija nama, računi vama”.

– U mjesečnome pregledu za septembar, Monstat je objavio da je broj registrovanih zaposlenih u periodu od januara do avgusta 2021. bio 152 hiljade. Međutim, prilikom objavljivanja istih podataka u mjesečnome pregledu za oktobar odjednom je nedostajala cifra o broju zaposlenih. Da bi nakon “šminkanja” i “obrade” broj zaposlenih u “dorađenom” mjesečniku broj zaposlenih za period januara do oktobra 2021 porastao za nevjerovatnih 32 hiljade. Nakon “obrade” broj zaposlenih u Crnoj Gori je sad 184 hiljade – tvrdi Medojević.

Kako je kazao, “Mickej & Jakov su uz pomoć Excela i malo apostolske moći za jedan mjesec ‘otvorili’ 32 hiljade novih radnih mjesta!”

– Ako premijer može da pomjera brda mislima, mogu i Excel apostoli da izmisle 32 hiljade zaposlenih. Za potrebe propagande njihove stranke, kad već nema konretnih otvaranja fabrika i poslova, dopušteno je i lagati. Ali problem je što su u laži kratke noge. Ako ministri ovako kreiraju ‘nova’ radna mjesta koja su izgleda rezultat ‘stelt’ (nevidljive) tehnologije, onda možete misliti sta će raditi sa opasnim i prevarantskim obećanjima za povećanjem plata. Može na papiru, na ekranu, u Excelu – navodi Medojević.

O, kako kaže, “lažima i fatamorganama statistike”, pokazuje, kako tvrdi i prosti uvid u izvršenje budžeta za period januara do oktobra 2021.

– U periodu OD januara do oktobra 2021. naplaćeno je na ime poreza na dohodak građana samo 96 miliona eura, što je 20 miliona manje od plana koji je bio 116 miliona eura. Ako je istina da se u septembru i oktobru otvorilo novih 32.000 radnih mjesta, onda je i prihod budžeta za ime poreza na zarade morao biti veći od planiranih 116 miliona eura, a zapravo je prihod po ovome osnovu manji za 20 miliona eura od planiranog u budžetu za 2021 – kaže Medojević.

– Ako je broj zaposlenih za samo dva mjeseca porastao za preko 20 odsto, onda bi i naplata poreskih prihoda po tom osnovu trebalo da bude makar 20 odsto veći, a ne manji! Očigledno da tih 32.000 postoje samo u Power point prezentacijama i Excel tabelama Mickeja & Jakov – kazao je Medojević.

– Ne lažite više ako Boga znate – poručuje im Medojević.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije