Connect with us

Vijesti

MEDOJEVIĆ: “Ubice ekonomija” haraju Crnom Gorom, iza njih ostaje spržena zemlja

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević uvjerava da “ubice ekonomije” haraju Crnom Gorom, te da iza njih ostaje spržena zemlja. Prema njegovim riječima, povezivanje ove Vlade sa nacnjim svjetskim finansijskim špekulantima, imaće užasne posledice po javne finansije i standard građana. Naglašava da ovu Vladu treba rušiti.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

Povezivanje ove Vlade sa najcrnjim svjetskim finansijskim špekulantima, globalnom dubokom državom, imaće užasne posledice po javne finansije i standard građana.

Vlada nastala tajnim dilovima tajkuna, trećerazrednih seoskih špijuna, zagovornika odvajanja MCP od SPC od početka je velika opasnost po demokratiju, ustavni poredak, ljudska prava i slobode, ali najviše za ekonomsku stabilnost, imovinu države i javne finansije.

Uvođenje principa tajnosti i organizovanog kriminalnog djelovanja u poslove države i odluke u zaduživanju, trošenju novca poreskih obveznika i upravljanja i raspolaganja državnom imovinom i resursima sa sobom, neminovno donosi veliku korupciju, štetne ugovore, odluke motivisane ličnim profitima i pogrešnom alokacijom resursa.
Tajno zaduživanje, tajno angažovanje investicionih banaka, tajno angažovanje sumnjivih savjetnika iz Srbije, angažovanje visokopozicioniranih agenata Trilaterale i globalne duboke države na mjestima savjetnika Premijera, tajne kupovine dolarskih fjučersa, tajno kupovanje aviona, tajni šverc cigareta, tajni sastanci u Porto Montenegru sa Sorošom mlađim, dokazi su dominacije tajne agende koja vlada državom.

Ko upravlja državom?

Zašto Vlada krupne odluke o alokaciji državnih resursa donosi na telefonskim sjednicama, gdje Ministri odlučuju vajber porukama, bez uvida u dokumentaciju?

Zašto Vlada ulazi u poslove sa kriptovalutama, koje postaju sve značajnije sredstvo plaćanja narkokartela i terorista?

Zašto Vlada osniva novu firmu za upravljanje preduzećima u državnom vlasništvu, bez zakonskog osnova i suprotno važećim zakonima?

Zašto umjesto legitimno izabranih predstavnika naroda na izborima, odluke o alokaciji nacionalnih resursa donose neki honorarni savjetnici (žuti termiti), poznanici i drugovi ministara Mickeja i Janka?

Zašto nacionalnom kompanijom koja srlja u gubitke i dugove, upravlja čovjek koji je radio u agenciji za prodaju karata?

Zašto Ministri Mickej i Janko postavljaju izvjesnog Tripkovića koji je bio direktor predstavništva i magacina Coca Cole za Crnu Goru za generalnog direktora svih državnih preduzeća, kad čovjek nema nikakvog iskustva u energetici, pomorskom saobraćaju, građevinarstvu, aerodromima?

Da li je prvi zadatak “Montegroworksa D.O.O da se privatizuju Plantaže, za čiju pljačku nije odgovarao Veselin Vukotić, višedecenijski Predsjednik Borda direktora ni Vesna Maraš koja je vodila firmu?

Da li će “Montenegro D.O.O” narediti upravi EPCG da depozite drže u Lovćen banci, koja je u vlasništvu druge familije?

Zašto Vlada nije krenula u revizije Ugovora o auto-putu, stečaja KAP, korišćenja koncesija za eksploataciju boksita, korišćenja koncesija za šume itd itd.

Zašto sve pozicije na kojima se donose odluke o državnim parama i resursima pokrivaju ljudi koji su povezani sa jednim tajkunom i tzv. “Trebinjskom grupom”.

Za koga radi i kome podnosi račune švercovani šef ANB-a, koji nema pozitivno mišljenje Skupštine?

Zašto je Vlada dozvolila da se za prvih šest mjeseci na ulicama proda oko 350 tona cigareta i da budžet izgubi 35 mil evra? Ko u Vladi štiti švercere i koliko naplaćuje od njih tu zaštitu?! To je iznos jedne rate kredita za auto put.

Vlada je izbušena agentima globalne duboke države, predatorima koji imaju samo jedan cilj: opljačkati i uništiti zemlju?

Vladu kontroliše nekoliko pojedinaca predatora koji su zainteresovani za zloupotrebu vlasti radi sticanja ličnog profita. Ekonomiju i javne finansije nam vode predstavnici globalne duboke države koji imaju zadatak da se država uvede u dužničko ropstvo i bankrot.

Parlament gubi svoju ustavnu poziciju, a građani bilo kakav uticaj na donošenje najvažnijih odluka.

Duboka država kontroliše najbučnije NVO i medije koji podržavaju korporatizaciju države i vladavinu duboke države. Nema kritika za netransparentnost i korupciju, jer privatne fondacije koji su donatori NVO podržavaju Vladu koju drže pod kontrolom.

Kao i sve “ubice ekonomija” ovi agenti globalne duboke države ili bankarskih fašista imaju isti zadatak – uvedi zemlju u dužničko ropstvo, privatizuj sve državne strateške kompanije, preuzmi kontrolu nad energijom, šumama, vodom, gasom, naftom. Kad izvuku kompletno bogastvo iz zemije, povlače se i ostavljaju razorenu i opustošenu zemlju. To se zove koncept “SPRŽENE ZEMLJE”.

Uostalom, ovu Vladu globalne duboke države treba rušiti.

Nebojša Medojević
Predsjednik PzP

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    07.08.2021. at 13:50

    Tačno je da slijedi Crna Gora na koljenima. Vaša floskula o sprženoj zemlji sada se ostvaruje. Zašto ne oborite Vladu, pa da vidimo što se može spasiti. Mnogo pričate i samo ljubomorno gledate kako drugi ostvaruju lične koristi koje ste vi željeli. Pored svog dobijenog novca i truda da izvršite bar minimum zahtjeva srpskog sveta, izbrisaće vas iz politike. Ostaćete tek statistički podatak

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije