Connect with us

Vijesti

MILATOVIĆ: Raduje me buđenje ASK-a iz zimskog sna

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović napisao je na Tviteru da ga raduje buđenje institucija u Crnoj Gori, uključujući i Agenciju za sprječavanje korupcije, iz, kako kaže, dugogodišnjeg zimskog sna

Podsjetimo Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni po 500 eura, jer nijesu u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke.

“Cijenim ulogu ASK-a u društvu koje je od strane relevantnih međunarodnih partnera u prethodnom periodu ocijenjeno kao sistemski koruptivno. Ali ko radi, taj i griješi”, napisao je Milatović.

On navodi da je kažnjen zbog neprijavljivanja akcija, koje se već duži niz godina ne kotiraji na berzi.

“Tako da je i pitanje bih li za moje studentsko ulaganje mogao danas dobiti i tih 49 eura, pa nije ni čudo što sam protekom godina na iste zaboravio. Žao mi je zbog nastalog propusta u vezi neprijavljivanja akcija. Procijenjene vrijednosti od 1 euro do 49 eura, koji sam uredno ispravio u sljedećem izvještavanju prema ASK-u. Siguran sam da je ASK posvećen detaljnoj analizi imovine svih funkcionera (i prethodnih i sadašnjih), u svojoj ključnoj ulozi u borbi protiv korupcije na visokom nivou”, zaključio je Milatović.

I ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić reagovao je na Tviteru nakon odluke Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), koja je novčano kaznila premijera i sedam ministara zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije