Povežite se sa nama

Vijesti

MINISTARSTVO FINANSIJA: Honorarcima mjesečno 13 hiljada eura

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Od decembra prošle godine do oktobra ove godine u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) angažovano je 15 osoba po osnovu ugovora o djelu, čiji ugovori su i dalje na snazi, saopšteno je Pobjedi iz tog vladinog resora

“Poslovi na kojima su angažovani su poslovi u cilju punog ostvarivanja funkcija Ministarstva, te samim tim pružaju dodatnu podršku u ostvarivanju svih ciljeva ovog resora”,saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Naveli su da ugovore sa honorarcima zaključuju, u prosjeku, na period od šest mjeseci.

“Mjesečni troškovi za angažovanje po osnovu ugovora o djelu iznose ukupno 9.102 eura (neto), što je 13.095 eura u bruto iznosu”, precizirali su iz Ministarstva i dodali da dosadašnji ukupni troškovi angažovanja iznose 43.534 eura (neto), odnosno 56.758 eura u bruto iznosu.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da taj resor do sada nije angažovao eksterne konsultante (fizička lica), te da nije bilo plaćanja iz budžeta Ministarstva finansija po tom osnovu.

Iz Ministarstva ekonomije, kojem je na čelu Jakov Milatović, nijesu odgovorili na pitanje Pobjede da li zapošljavaju honorarce i pod kojim uslovima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije