Connect with us

Vijesti

MITROVIĆ: “Spajić da ne manipuliše, već da počne da radi”

Published

on

Demokratska partija socijalista pozvala je ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da prestane da verbalno manipuliše građanima Crne Gore sprovodeći ponižavajuće akcije, kao što je socijalni bon i tri litra ulja, već da se ozbiljno bavi socijalnom politikom. Poslanik Ivan Mitrović pozvao je ministra i da poništi sve nezakonski raspisane javne oglase za izbore direktora u javnim ustanovama socijalne i dječije zaštite imajući u vidu da su inspekcije već procijenile da nijesu u skladu sa zakonom

Predstavnici parlamentarne manjine i određenih nevladinih organizacija na sastanku su se bavili rezultatima ministarstva nakon godinu i dva mjeseca.

“Dosta je građanima verbalne manipulacije ministra Spajića, kao što je manipulisao i majkama sa troje i više djece”, kazao je Mitrović.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja kao da je zaboravilo da se bavi sovijalnom politikom u Crnoj gori, kazao je Mitrović.

Mitrović je pitao predstavnike ministarstva šta su uradili da se penzioneri i osobe sa invaliditetom osjećaju sigurnijenakon 11 mjeseci.

Mitrović kaže da građani jasnije sad vide šta nije u stanju da uradi parlamentarna većina.

“Za 11 mjeseci ministar za socijalno staranje nije obišao ni jednu ustanovu socijalne i dječije zaštite.

Ne udostojiti se da obiđete Dječiji dom u Bijeloj, zaista mislim da ne možete biti ministar za socijalne politike u Crnoj Gori”, kazao je Mitrović.

On je podsjetio da je prethodna vlada obezbijedila 375 stambenih jedinica za potrebe penzionera.

“Ova Vlada nije pokrenula ni jednu inicijativu za izgradnju stambenih jedinica za penzionere”, kazao je on.

Podsjetio je da je gorivo poskupilo za gotovo 30 odsto, kao i namirnice

“Vlada nije pomogla ni jednoj grupi građana koji su socijalno ugroženi. Apelujemo na ministra da u najkraćem periodu pomogne preko 7.730 materijalno ugroženih”, kazao je on.

Naglašava da Vlada već 11 mjeseci nije u stanju da stavi u funciju dva doma za stare u Podgorici i u Nikšiću, a koje je prethodna privela kraju.

Istakao je da nijesu raspisani grantovi za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

“Dolazimo u ozbiljnu opasnost da sva ta sredstva propadnu i da pređemo u narednu godinu kada ona više neće važiti. Imamo i neiskorišćenih 900 hiljada eura za poboljšanje stambene problematike za penzionersku populaciju”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije