Connect with us

Vijesti

NAKON ŠTO JE OSTALO ZGARIŠTE: Glavni grad organizuje masovnu akciju pošumljavanja Gorice

Published

on

Glavni grad planira da, 20. septembra, na dan 30. godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, organizuje akciju pošumljavanja brda Gorica, najmasovniju do sada.

– Istovremeno, dužni smo podsjetiti da pomenuti termin, kao i sve druge pojedinosti, zavise od procjene struke. Da bi se ova akcija realizovala prethodno je neophodno pribaviti saglasnost Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice koja će, na osnovu procjene pričinjene štete, izraditi sanacioni plan sa detaljnim smjernicama o autohtonim vrstama koje treba saditi, broju sadnica, kao i periodu sadnje – navode iz Glavnog grada.

Uputili su molbu građanim da budu strpljivi budući da je veliki broj građana i privrednih subjekata zainteresovano za pošumljavanje.

– …jer iako je prisutna jaka želja da naša Gorica što prije ponovo bude zelena oaza našeg grada, ovo moramo uraditi planski i zajedničkim snagama. Svaka pojedinačna akcija, ma koliko bila dobronamjerna, kao neplanska može biti kontraproduktivna – ističu iz Glavnog grada.

Glavni grad je već pokrenuo proceduru izrade sajta koji će sadržati sve neophodne podatke u vezi sa predstojećom akcijom, te informacije o načinu na koji zainteresovana javnost može podržati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije