Povežite se sa nama

Vijesti

Naši ,,Čvorovići“: Ko je sve komita u Vojsci?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Od dešavanja na Belvederu 4. i 5. septembra u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore krenula je tajna operativno-taktička akcija: lov na komite i one koji su sumnjivi da su komite.

Tako bar izgleda na osnovu dostupnih podataka: Pobjeda objavljuje jednu od više anonimnih prijava koje su upućena direktno u Obavještajno-bezbjednosni direktorat, da se tamo pozabave ,,izdajnicima“, ali i da se obavijeste nadležni, prije svega ministarka Olivera Injac.

Neki neobično savjesni pripadnici VCG potrudili su se da – poput legendarnog državnog branitelja Ilije Čvorovića iz ,,Balkanskog špijuna“ – pobroje one koji su ,,komite“, odnosno – izdajnici ideja ,,apostolske Vlade“ i, naravno, ,,srpskog sveta“.

Tako je redom navedeno deset imena, od potporučnika Vujadina Milonjića koji je – komita, baš kao i vl Bojan Zvicer, CL Đorđe Vukčević i Nikola Žurić iz Kolašina koji su, dojavljuju doušnici, takođe okorjele komite. Doduše, za Vukčevića je uredni dostavljač hemijskom dopisao da je komita od ,,prije 7-8 mjeseci“.

I dok je anonimna špijunska služba za ovu četvoricu ubijeđena da su komite, ostalih šest osoba su dobili klasifikaciju – ,,sumnjiv da je komita“. Jedan od njih je desetar Dragan Popović, vozač komandanta. Tu je i civilno lice u vojnoj službi – Borislav Kragić, koji je takođe ,,sumnjiv da je komita“, tim prije što, pazite sad, ,,od prvog dana korone nije dolazio na posao“.

Desetar Marko Radojičić, kome je ,,veza Vesna Medenica“ takođe je ,,sumnjiv da je komita“ ali nije razjašnjeno da li zbog prijateljstva sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda ili je, jednostavno, dodata informacija kao ,,višak od kojeg ne boli glava“. Kapetan Zoran Đukić je ,,sumnjiv da je komita“, baš kao i mlađi vodnik Miodrag Filipović te Srđan Radojević, obojica iz Kolašina.

To je za početak, pa kad nadležni odluče što će sa komitama i sumnjivcima, onda će biti još dojava. Izgleda da ovdašnji Čvorovići razmišljaju poput lika iz drame i filma: ,,Pa, ako se u Ministarstvu odbrane, za Dan Vojske sete, sete se, ako ne – ja sam svoju dužnost obavio“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije