Povežite se sa nama

Vijesti

Nešto je trulo u mojkovačkoj URI: Dok centrala kontroliše MUP, Ašanin onemogućava prijavu prebivališta, za šta je zadužena njegova žena

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Već dva dana predstavnici izbornih lista GP Ura, Demokrata, koalicije ,,Za budućnost Mojkovca“, Grupe građana ,,Ne damo Mojkovac“ i Ujedinjene Crne Gore od osam do 14 časova blokiraju ulaz u prostorije MUP-a u Mojkovcu kako bi onemogućili prijavu prebivališta građanima u tom gradu uoči lokalnih izbora.

Blokadu prostorija MUP-a, zbog sumnji da se za promjenu prebivačišta u Mojkovci prijavljuju birači DPS-a, predvodi nosilac liste GP URA u Mojkovcu Ivan Ašanin.

Ništa tu ne bi bilo sporno da ovaj bivši član DPS-a, pod plaštom borbe protiv nekadašnjih partijskih drugova, ne blokira prostorije MUP-a, iako taj resor u potpunosti kontrolišu njegovi sadašnji partijski drugari iz GP URA.

Da stvar bude još zamršenija, upravo je Ašaninova supruga kao službenica mojkovačkog MUP-a zadužena da prima i potpisuje prijave za promjene prebivališta u toj opštini, što joj trenutno onemogućava njen muž.

Dok s jedne strane strane državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić koji je bio na listi “Crno na bijelo” naznačava, kada je u pitanju birački spisak, veliku ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova i kada GP URA povlači podršku Dopunama Zakona koji je trebao da odloži izbore u Mojkovcu za narednu godinu, Ašanin blokira rad organa koji koordiniše politički subjekt čiji je trenutni član.

Da li se radi o potencijalnom sukobu u GP URA ili samo o trenutnom šumu  u komunikaciji između centrale URE i mojkovačke ekpoziture?

Postavlja se pitanje zašto je URA povukla podršku Dopunama  Zakona o lokalnoj samoupravu i zašto konačno MUP koji je pod njihovom kontrolom ni nakon skoro godinu dana ne predaje Skupštini novi zakonski akt kojim bi se regulisala sva sporna pitanja vezana za izbore i preduprijedile situacije poput ove u Mojkovcu.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije