Connect with us

Vijesti

NIJESU NADLEŽNI ZA SELEKCIJU KANDIDATA: Inspekcija počela nadzor nad RTCG

Published

on

Uprava za inspekcijske poslove primila je inicijativu za vršenje inspekcijskog nadzora u vezi sa postupkom imenovanja generalnog direktora RTCG po objavljenom javnom konkursu, kao i kontrolu zapošljavanja u RTCG od juna 2018. godine, uz koju inicijativu je podnosilac dostavio niz akata i to inicijativu za izmjene Statuta i Poslovnika o radu Savjeta RTCG, urgenciju za razmatranje inicijative i saopštenje za javnost.

Televiziji Crne Gore su kazali da Nakon prijema predmetne inicijative, inspektor rada je u skladu sa svojim nadležnostima razmotrio i počeo nadzor nad RTCG.

Uvidom u dokumentaciju, ustanovljeno je da je postupak po javnom konkursu za izbor generalnog direktora RTCG u toku, tj. da danom vršenja inspekcijskog nadzora izbor nije izvršen.

Takođe je konstatovano da Inspekcija rada nije nadležna da vrši selekciju i odabir kandidata, niti da vrši uvid u pristigle prijave, kao ni da utiče ili inicira izmjene Statuta i Poslovnika o radu Savjeta RTCG i tokom nadzora nije izuzimala nikakvu dokumentaciju u vezi sa ovim postupkom.

U vezi sa drugim dijelom inicijative koji se tiče zapošljavanja od juna 2018. pa nadalje, inspekcijski nadzor će biti vršen narednih nekoliko dana zbog obimne dokumentacije i velikog broja zaposlenih lica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije