Povežite se sa nama

Vijesti

O EU AGENDI: Krivokapić putuje u Brisel 23. novembra

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić predvodiće delegaciju Crne Gore koja će boraviti u posjeti Briselu 23. i 24. novembra

U Platformi o posjeti predsjednika Vlade Crne Gore Briselu navodi se da će Krivokapić učestvovati na neformalnom doručku ministara evropskih/vanjskih poslova Evropske unije uoči redovnog zasijedanja Savjeta za opšte poslove (GAC).

Susret će, kako se navodi, biti prilika da se razgovara o evropskoj agendi Crne Gore, s posebnim fokusom na predstavljanje ostvarenih rezultata naše zemlje u oblasti vladavine prava.

“Tokom boravka u Briselu prof. dr Zdravko Krivokapić imaće sastanak i sa predsjednikom Vlade Kraljevine Belgije Aleksandrom De Kroom. U fokusu razgovora biće evropska integracija Crne Gore i nastavak podrške Belgije na tom putu”, piše u platformi, između ostalog.

Premijer će se tokom posjete Briselu sastati i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

U dijelu platforme koji se odnosi na značaj posjete Krivokapića Briselu, navodi se da će predsjednik Vlade imati priliku da upozna sagovornike o reformskom putu Crne Gore, kako bi se još jednom reafirmisala suštinska privrženost naše zemlje procesu evropske integracije.

“Susret premijera Crne Gore sa predsjednikom Vlade Kraljevine Belgije predstavlja nastavak redovnih posjeta crnogorskih zvaničnika Belgiji, uz poseban akcenat da je prva međunarodna posjeta predsjednika Vlade prof. dr Zdravka Krivokapića bila upravo Briselu – institucijama EU i NATO, 16-17. decembra 2020”, piše u dokumentu.

Sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a će biti prilika da se, u susret NATO samitu u Madridu naredne godine, potvrdi opredjeljenje Crne Gore da nastavi sa kredibilnim članstvom u Alijansi, a sa ciljem da doprinese svim NATO politikama i aktivnostima, posebno u oblastima kolektivne odbrane, ravnopravne podjele tereta i izgradnje nacionalne otpornosti.

U delegaciji koja će otputovati u Brisel biće Ivana Malović, šefica kabineta predsjednika Vlade, Vanja Radević, savjetnica predsjednika Vlade za vanjsku politiku, te Nikola Zečević, savjetnik predsjednika Vlade i rukovodilac Službe za odnose s javnošću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije