Povežite se sa nama

Vijesti

OBAVIJESTILI VLADU: To Montenegro nema para za treći embraer

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

To Montenegro je polovinom novembra obavijestio Vladu da nema para da u ime države isplati posljednje rate za kupovinu embraera registarskih oznaka 40-AOC, kodnog naziva čarli, piše Pobjeda

Saopštili su i da nemaju para da taj avion dovedu u plovidbeno stanje, navodi se u jučerašnjoj vladinoj informaciji.

Riječ je o trećem avionu Montenegro Airlinesa.

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza Saša Zejak obavijestio je nedavno ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića da To Montenegro uzima djelove sa tog aviona, a da je ranije izuzeo njegovu dokumentaciju.

Vlada je 24. juna odobrila To Montenegru da iz osnivačkog kapitala kupi ovaj avion za ukupno 5,36 miliona dolara. Odnosno da isplati četiri posljednje rate za ovaj avion, koji je MA uzeo u finansijski lizing od brazilske BNDES banke.

Kasnije se ispostavilo i da treba 8,2 miliona eura za dovođenje aviona u plovidbeno stanje.

“Odbor direktora To Montenegra predlaže da Vlada osnuje novo pravno lice preko kojeg bi kupili avion i spriječili aktiviranje državne garancije, te sačuvali značajna sredstva i vazduhoplov u koji je uloženo 38 miliona dolara”, navodi se u dopisu i ističe da bi sa ukunpo uloženih 13,4 miliona dolara Vlada stekla vlasništvo nad tim avionom (sa resursima za operaciju u narednih 7-8 godina).

Druga opcija je da Vlada taj avion kupi i da ga u zakup To Montenegru. U dokumentu se podsjeća da je država 2010. godine dala garancije za kupovinu ovog aviona BNDES banci.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet po krivičnoj prijavi koju je protiv NN lica podnijela stečajna uprava MA, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, otuđenjem djelova sa ovog aviona.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije