Connect with us

Vijesti

OBAVLJENA CEREMONIJA: Džomić premješten u Beograd

Published

on

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije Mićović je juče ujutro obavio i formalnu ceremoniju primopredaje starješinstva u crkvi Svetoga Đorđija pod Goricom i nad arhijerejskim namjesništvom podgoričko-kolašinskim

“Evharistijsko sabranje je ujedno i oproštaj od protojereja-stavrofora Velibora Džomića, koji je godinama služio u ovome hramu, a ide na novu službu u Beograd. Takođe, sabranje je i dobrodošlica novim saslužiteljima protojereju Mirčeti Šljivančaninu koji je postavljen za novoga starješinu i protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, novome sabratu”, saopšteno je iz SPC-a.

Mićović je kazao kako su svojeveremeno bila „dva sveštenika u Podgorici, a da je za trećega bilo pitanje hoće li imati od čega da živi?“

“Međutim, kako se umnožavalo sveštenstvo, tako smo bili sve jači, jačala je naša zajednica i bilo je sve više i više posla”, dodao je.

Za Džomića, Mićović je kazao kako vjeruje da će u Beogradu „imati isto značajnu službu, u to sam uvjeren“.

Pobjeda je ranije pisala da će Džomić vjerovatno imati važnu ulogu u eparhiji kod patrijarha Porfirija i da je sâm zatražio kanonski otpust od Mićovića.

Potom, Mićović je kazao da je Džomić „zatražio kao sveštenik, poštujući crkveni red, pošto mu porodica već živi u Beogradu, da i on ide za Beograd“. Poklonio mu je naprsni krst.

Velibor Džomić (52) je bio dugogodišnji koordinator Pravnoga savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske, arhijerejski namjesnik podgoričko-kolašinski i starješina crkve Svetoga Đorđija.

Nedavno je Džomić, uoči smjene ministra Vladimira Leposavića, dobio uvjerenje o upisu Mitropolije crnogorsko-primorske u Javnu evidenciju vjerskih zajednica Crne Gore. Tako je Džomić, rodom iz Kraljeva, izvadio „kršteni list“ ovdašnjoj eparhiji Crkve Srbije. Mićović je rekao i da se u Podgorici sada, kako je naveo – „pričisljuje“ i Gojko Perović.

“Najviše se nadam da će biti svi složni”, kazao je Mićović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Mico

    01.08.2021. at 09:50

    Koliko je samo štete nanio Crnoj Gori. Svaka normalna zemlja bi ga davno ispratila. Mi smo trpjeli. A pojedinci izigravi paževe Dzomuceve. Pi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije