Povežite se sa nama

Vijesti

ODBOR ZA EKONOMIJU: Medenica zaustavila useljenje DRI?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na sjednici je opet otvorena priča o poslovnom prostoru DRI. Zdenka Popović (Demokrate) je podsjetila da je ranije u budžetu bilo planirano oko četiri miliona za novu zgradu i da odbor traži da se u budžetu nađe novac za DRI

Odbor za ekonomiju podržao je juče nacrt budžeta Državne revizorske institucije (DRI) za 2022. godinu koji je u iznosu od 2,13 miliona eura.

Predsjednik Senata DRI Milan Dabović je kazao da je iznos koji su predložili u okviru limita potrošnje utvrđenog instrukcijama za planiranje budžeta za 2022. godinu koje je dalo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

”Od te sume 1,6 miliona je za realizaciju godišnjeg plana revizija, za strateški plan i obuke 91.400 eura i za stručno operativne poslove 378,8 hiljada eura”, kazao je Dabović, dodajući da je najveći dio novca usmjeren na zarade zaposlenih, 1,57 miliona.

Na sjednici je opet otvorena priča o poslovnom prostoru DRI. Zdenka Popović (Demokrate) je podsjetila da je ranije u budžetu bilo planirano oko četiri miliona za novu zgradu i da odbor traži da se u budžetu nađe novac za DRI.

Dejan Đurović (DF) pitao je predstavnike Senata DRI da li je tačna informacija da je bio usmeni dogovor sa bivšim premijerom Duškom Markovićem da se u zgradu u blizini NLB banke dva sprata obezbijede za DRI i da je taj posao stopirala bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je željela te prostorije za Vrhovni sud.

Član Senata DRI Branislav Radulović je potvrdio informacije Đurovića da su tražili te prostorije, ukazujući da ta zgrada i danas stoji prazna. On nije komentarisao navode u vezi sa Medenicom.

Đurović je kazao da bi to bilo jeftinje i da o tome i dalje treba razmisliti, dok je Dabović predložio da oni dostave odboru svoj predlog u vezi sa ovim pitanjem.

Radulović je rekao da ta zgrada u centru propada i da treba što prije to zaustaviti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije