Povežite se sa nama

Vijesti

Odlukom Milojka Spajića i Jakova Milatovića: Poznanici kćerke premijera Zdravka Krivokapića plaćeno preko 20.000 za “ekspertske” usluge

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić angažovali su izvjesnu Dušku Nedeljković iz Srbije na poslovima PR-a po ugovoru o djelu za mjesečnu nadoknadu od po 1.250 evra u oba ministarstva, ukupno 2.500 evra mjesečno.

Nedeljković je redovna mušterija u salonu koji drži kćerka premijera Zdravka Krivokapića, pa nije isključeno da ju je poznanstvo sa porodicom premijera preporučulo za ovaj unosan posao.

Uvidom u sadržaj ugovora jasno se može zaključiti da je g-đa Nedeljković angažovana na poslovima koji su sistematizovani unutrašnjom organizacijom u oba ministarstva. Iz opisa posla po kom je angažovana g-đa Nedeljković vidi se da su ista radna mjesta sistematizovana u Ministarstvu ekonomskog razvoja u Birou za odnose sa javnošću koji broji četiri zaposlena, i u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja u sklopu Kabineta ministra koji ima predviđeno šest izvršilaca na istim polsovima. Angažovanjem g-đe Nedeljković ministri Spajić i Milatović su bukvalno svoje PR službe okarakterisali kao nesposobne da same izvršavaju svoje radne zadatke.

U poreskoj praksi ukoliko je radno mjesto obuhvaćeno aktom o sistematizaciji radnih mjesta, poslodavac u ovom slučaju ministarstvo imaju obavezu da na tim poslovima zaposli lice u radnom odnosu, a nikako po ugovoru o djelu. Takođe u slučaju Duške Nedeljković isplaćeno je za potrebe smještaja 739,75 eura i prevoza 461,78 eura, što je takođe suprotno zakonu po mišljenju Poreske uprave broj 03/2-20386/2-16, jer poslodavac ne smije izvršiocu da isplaćuje troškove smještaja i prevoza, već samo neto zaradu.
Mreža za mlade Pokreta za promjene će podnijeti prijavu Inspekciji rada za nezakonito agnažovanje lica po ugovoru u djelu u ovom slučaju.

Ukoliko se Uprava za inspekcijske poslove ogluši o ovu prijavu i ne postupi po Zakonu i raskine sporne ugovore o djelu,  otvara se Pandorina kutija, gdje bi poslodavci iz privatnog sektora NA OSNOVU OVE PRAKSE IMALI ODRIJEŠENE RUKE DA SA ZAPOSLENIMA NE ZAKLJUČUJU UGOVOR O RADU, VEĆ DA IH ANGAŽUJU PO UGOVORIMA O DJELU I NA TAJ NAČIN UGROZE PRAVA RADNIKA.

Izvjesna Duška Nedeljković je u 2021. godini koštala građane Crne Gore preko 22 hiljade eura. O angažovanom ”ekspertu” za PR nema puno podtaka, osim da je trenutno zaposlena u ”NN production” u Srbiji, firmi koja sarađuje sa estradnim zvijezdama kao što su Coby, Voyage i Gazda Paja, pa se postavlja pitanje da li ministri Spajić i Milatović planiraju da učestvuju na Evroviziji.

Upravo je ovo najbolji primjer koliko je program ”Evropa sad” populistički i nerealno isplaniran zarad sopstvene promocije, jer vidimo da Uprava za inspekcijskse poslove ni sad nema kapaciteta da izađe na kraj sa nepravilnostima koji idu na štetu radnika.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
04.12.2021. 16:43

…očekivano od ovakvih eksperata — mutljavine , znaće se sve brzih dana što su radili !

Sponzor

Najčitanije