Povežite se sa nama

Vijesti

Omeragić: Još jedan pokazatelj Krivokapićeve samovolje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izjava premijera Zdravka Krivokapića da neće „potpisati“, ukoliko se izglasaju u parlamentu, interpelacije za smjenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i ministarke Vesne Bratić, još je jedan jasan pokazatelj njegove samovolje i poruka da aktuelna Vlada po svaku cijenu želi da nastavi da vodi državu, bez obzira na to što ima podršku samo jednog poslanika – ocijenio je za Pobjedu portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Premijerova najava, istakao je Omeragić, je odraz nepoštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma u državi, a kako je rekao, posebno je zabrinjavajuća sa stanovišta demokratije.

– Ipak, vjerujem da je svima jasno da aktuelna Vlada broji posljednje dane i da su ovakve izjave Krivokapića pokušaj da po svaku cijenu sačuva poziciju premijera – kazao je Omeragić.

Krivokapić je prekjuče kazao da neće potpisati interpelacije za smjenu ministara ukoliko one budu izglasane u parlamentu, te dodao da je pokretač tih inicijativa partija koja je radila protiv interesa građana Crne Gore. Poručio je i da njemu nije obavezujuće da prihvati njihove prijedloge.

Ovim je premijer pokazao da baš i ne poznaje Ustav Crne Gore, jer mu on ne daje mogućnost da „potpisuje“ interpelacije za smjenu. U članu 108, stavu tri, najviši pravni akt propisuje da je Vlada ta koja dostavlja odgovor u roku od 30 dana od kada je primila interpelaciju. Dakle, Vlada, a ne premijer, je dužna da se izjasni o dobijenim interpelacijama.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije