Povežite se sa nama

Vijesti

OSTAVKA: Nesuglasice sa Abazovićem otjerale savjetnika za bezbjednost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savjetnik potpredsjednika Vlade za bezbjednost Miodrag Laković podnio je ostavku na tu funkciju zbog neslaganja u vezi sa pojedinim bezbjednosnim odlukama sa Dritanom Abazovićem i neuvažavanja njegovih sugestija.

– Ostavku podnosim zbog određenih neslaganja kada je u pitanju donošenje odluka, vođenje i koordiniranje Sektora bezbjednosti – kratko je kazao Laković dodajući da će detaljnije obrazložiti ostavku u ponedjeljak kada zvanično bude napustio mjesto savjetnika za nacionalnu bezbjednost.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Laković je još prije desetak dana najavio ostavku Abazović zbog čestih sukoba mišljenja o bitnim bezbjednosnim stvarima, naročito nedostatka komunikacije između Uprave policije i ANB-a, koja je po ocjeni Lakovića ključna za zdravi bezbjednosni sistem.

Laković je učestvovao u izradi predloženih izmjena zakona koji podrazumijevaju oduzimanje nelegalno stečene imovine, koje je predložila Vlada.

On je za Abazovićevog savjetnika imenovan početkom marta, a bio je jedan od prijavljenih kandidata na konkursu za direktora Uprave policije.

Laković bio je dugogodišnji šef Odjeljenja za borbu protiv droge u CB Podgorica, a kasnije i u Upravi policije. Prije nekoliko godina je napustio službi i krenuo da se bavi privatnim biznisom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije