Povežite se sa nama

Vijesti

Perović: Iz crkve ne smije da se širi priča da su zdravstvene mjere nepotrebne

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno, kazao je sveštenik Gojko Perović na službi u crkvi Svetog Đorđija u Podgorici.

On je govorio o početku božićnog posta i tom prilikom skrenuo pažnju na epidemiološke mjere koje su na snazi.

– Mi u hramu, u crkvenoj zajednici, moramo promovisati poštovanje medicinskih mjera protiv epidemije. Кo od nas misli da te mjere ne treba poštovati, neka takvo mišljenje zadrži za sebe. Takav stav ne može biti stav zajednice. U zajednici, na našim sabranjima, moramo pokazivati tu vrstu brige i međusobne pažnje koja pazi na sve te mjere propisane od strane zdravstvenih radnika – istakao je Perović.

Kako je rekao, pojedinačne dileme ne mogu i ne smiju da se prikazuju kao stav Crkve.

– Ako neko od vjernika ima neku dilemu po pitanju tih mjera, a te dileme zbilja mogu biti opravdane, to onda treba da bude predmet njegovog duhovnog razgovora i savjetovanja sa pastirom. Stav Crkve kao zajednice je više puta ponovljen i vrlo je jasan: poštovanje zdravstvenih mjera. Uz takav stav naravno ide i ovaj drugi da Crkva nikada, ni po koju cijenu – bilo kakva nevolja ili epidemija da je u pitanju – neće ostaviti ni jednog svog vjernika bez molitve, bez blagoslova i bez upražnjavanja svetotajinskog života. Obaveza Crkve je da nađe načina da to sprovede – dodao je Perović.

On je poručio da tokom  Božićnog posta, molitva mora da bude usmjerena na pacijente bolesničkim posteljama, kao i na ljekare i njihove brojne pomoćnike, koji, kako je rekla, podnose neviđenu žrtvu kako bi ova pošast ugrozila što manje ljudskih života.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije