Povežite se sa nama

Vijesti

POBUNA U VRHU VUČIĆEVE PARTIJE: “Protest građana je opravdan, hitno raskinuti ugovor sa Rio Tintom!”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Jugović podijelio je na Facebooku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao ”bravo”

U izjavi za portal Nova.rs Jugović kaže da ga jako iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne smije to javno da kaže.

Jugović posljednjih nedjelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera Vučićeve Srpske napredne stranke. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja “Jovanjica” koji se nedjeljama nalaze na meti tabloida, da bi poslije toga izjavio i da je protiv Rio Tinta

Ovog puta, Jugović je otišao korak dalje, pa je tako na Facebooku podijelio objavu Novaka Đokovića i napisao “bravo”.

“Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ne postoji normalan čovek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću”, kaže za Nova.rs Bratislav Jugović.

On dodaje da su protesti opravdani, ali je, kako kaže, činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju.

“Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto”, poručuje poslanik SNS, a prenosi Nova.rs.

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, kaže:

“Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, verujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera”, zaključio je Jugović.

U Srbiji se već dvije subote održavaju protesti protiv spornog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Demonstranti traže izmjenu Zakona o referendumu i povlačenje Zakona o eksproprijaciji. Ekološki aktivisti ponavljaju da neće odustati od protesta dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije