Connect with us

Vijesti

POBUNA U VRHU VUČIĆEVE PARTIJE: “Protest građana je opravdan, hitno raskinuti ugovor sa Rio Tintom!”

Published

on

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Jugović podijelio je na Facebooku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao ”bravo”

U izjavi za portal Nova.rs Jugović kaže da ga jako iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne smije to javno da kaže.

Jugović posljednjih nedjelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera Vučićeve Srpske napredne stranke. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja “Jovanjica” koji se nedjeljama nalaze na meti tabloida, da bi poslije toga izjavio i da je protiv Rio Tinta

Ovog puta, Jugović je otišao korak dalje, pa je tako na Facebooku podijelio objavu Novaka Đokovića i napisao “bravo”.

“Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ne postoji normalan čovek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću”, kaže za Nova.rs Bratislav Jugović.

On dodaje da su protesti opravdani, ali je, kako kaže, činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju.

“Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto”, poručuje poslanik SNS, a prenosi Nova.rs.

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, kaže:

“Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, verujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera”, zaključio je Jugović.

U Srbiji se već dvije subote održavaju protesti protiv spornog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Demonstranti traže izmjenu Zakona o referendumu i povlačenje Zakona o eksproprijaciji. Ekološki aktivisti ponavljaju da neće odustati od protesta dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije