Povežite se sa nama

Vijesti

PONOVO: Prodaje se Delta Siti u Podgorici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kupac nije MPC koji je istoimeni tržni centar kupio u Srbiji, prenosi Blic

Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022, prenosi Blic.

– Ugovor o prodaji trenutno je u pregovorima i uvjereni smo da će transakcija biti provedena tokom prvog tromjesečja 2022. kalendarske godine, naveo je Hystead u prijavi Johannesburškoj berzi.

Ranije je saopšteno da će kupac biti izraelska grupacija CEE BIG.

Hystead je dobio neobavezujuću ponudu za prodaju cjelokupnog udjela u subjektu koji je vlasnik Delta City Mall Podgorica, na osnovu bruto vrijednosti imovine od 95 miliona eura.

Hystead je 1. decembra objavio da je završio prodaju Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije Beogradu Balkans Real Estate BV, podružnici u potpunom vlasništvu holandskog Centurion Venture Capitala, i da je primio 115 miliona eura gotovinskog prihoda od dezinvestiranja imovine.

Hystead je kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od srpskog Delta Holdinga za 127,8 miliona eura u februaru 2016.

Delta City Podgorica otvoren je 2008. godine od strane Delta Holdinga srpskog biznismena Miroslava Miškovića. Kompanija je šoping mol prodala za 75 miliona eura početkom 2016. južnoafričkom Hysteadu.

Podsjetimo, prije neki dan je objavljeno da je prodat Delta Siti u Srbiji. Kupac je kompanija MPC Propertis.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije