Povežite se sa nama

Vijesti

POSJETA SLOVENIJI: Bečić položio vijenac na spomenik Njegošu u Ljubljani

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić položio je uz vojne počasti vijenac na spomenik Petru II Petroviću Njegošu u Ljubljani

Bečić je inače u zvaničnoj posjeti Sloveniji, gdje je položio vijenac na spomenik Njegošu koji je toj zemlji donirao počasni konzul Crne Gore Vojislav Kovač.

Nakon polaganja vijenca, delegacija Crne Gore obišla je prostorije ambasade Crne Gore, iskoristivši priliku da se upoznaju sa njenim radom, kao i saradnjom sa Slovenijom na diplomatskom nivou.

Bečić i njegov slovenački kolega Igor Zorčič posjetili su Goriška Brda sa predstavnikom Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom, Nikom Prebilom, dok je doček prilikom razgledanja grada Gonjače i Šmartno upriličio gradonačelnik Opšine Brda, Franc Mužič.

“Ovo je bila odlična prilika da se, pored razgovora o napređenju parlamentarne saradnje, razgovara i o proširenju saradnje na polju turizma kao grane koja čini izuzetno važan dio ekonomije obje zemlje”, saopštio je parlament.

Zorčić je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta i istakao podršku koju Crna Gora ima od Slovenije, navodeći da Crnu Goru žele podržati na putu evropskih integracija

Bečić je, sa druge strane, istakao da je broj susreta slovenačke i crnogorske delegacije potvrda zavidne saradnje sa predstavnicima Državnog zbora, navodeći da se u Sloveniji uvijek osjeća dobrodošlim.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije