Povežite se sa nama

Vijesti

PREMIJERSKI SAT: Krivokapić danas u parlamentu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predstavnik Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije “Jednoglasno”, Raško Konjević, pitaće premijera da li osjeća odgovornost, kao najodgovornija politička ličnost u državi, zbog činjenice da je Crna Gora dobila najgori godišnji izvještaj Evropske komisije.

“Posebno u svijetlu činjenice da imamo blokadu sve tri grane vlasti, kao i da ni nakon godinu nije pokrenut bilo kakav dijalog vlasti i opozicije za deblokadu stanja u pravosuđu, što je jedan od ključni uzroka zaustavljanja našeg evropskog puta”, naveo je Konjević.

Poslanica koalicije “Crno na bijelo” Suada Zoronjić pitaće Krivokapića da li mu je prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade.

Šef poslaničkog kluba “Demokratski front – Pokret za promjene” Branko Radulović pitaće Krivokapića da li je spreman da se, po bilo koju cijenu, zaustavi proces dalje degradacije i nazadovanje u integracijama.

Predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokrata Ivan Brajović ocjenjuje da se država nalazi u najtežoj situaciji po svim pitanjima, navodeći da su vanredni parlamentarni izbori najispravnije i najpoštenije rješenje.

“Jedan korak ka tom putu zavisi samo od Vas. Jeste li spremni da podnesete ostavku”, pitao je Brajović premijera.

Predstavnika koalicije Demokrata i Demosa, Borisa Bogdanovića, interesuje ko je naredio skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i da li to ima veze sa planiranim aktivnostima organizatora neuspješnog parlamentarnog puča.

Poslanik Jevto Eraković, u ime Kluba Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, pitaće premijera da li osjeća odgovornost za katastrofalne rezultate, kao predsjednik Savjeta za odstranjivanje i iskorjenjivanje zarazne bolesti izazvane koronavirusom.

“Da li ćete zbog toga podnijeti ostavku, ili opet smatrate da je za to neko drugi odgovoran”, upitao je Eraković.

Šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje da li Vlada ima plan da riješi nezaposlenost, kao, kako je ocijenio, gorući problem građana Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije