Povežite se sa nama

Vijesti

PROTEST TAKSISTA: Predali zahtjeve, čekaju na odgovor

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Strukovni sindikat taksista Crne Gore organizovao je protest danas u Podgorici, zbog, kako kažu, nerada nadležnih institutucija i ubrzanog rasta sive ekonomije. Zahtjeve su predali Vladi, Ministarstvu finansija i Upravi prihoda i carina. Ukoliko nadležni ne odgovore na njihove zahtjeve, najavljuju radikalizaciju protesta

Kao osnovni razlog organizovanja protesta predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović navodi da žele da ih predstavnici Vlade prime na razgovor oko situacije u auto taksi prevozu u Crnoj Gori.

“Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati vidjećemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri. Ako nijesu za godinu, ne očekujemo ni da će danas. Nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila ovu turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1,5 hiljada preduzetnika koje nijesu pitali u kakvim uslovima rade”, rekao je Pavlović.

Oni su danas obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vladu, kako bi pozvali na hitna rješenja za izlaz iz, kako navode, aktuelnog katastrofalnog stanja.

Za njih je problematičan i proces fiskalizacije.

“Prvo jer je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljena i ne funkcioniše zato što nijesu pronađeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili smo u situaciji da naše kase ne funkcioniši”, naveo je Pavlović.

Pavlović je objasnio da će danas do 15 sati čekati da li će im se neko od nadležnih obratiti, a tada će i održati Skupštinu na kojoj će odlučiti, koji su im sljedeći koraci.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije