Povežite se sa nama

Vijesti

Radulović: “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija” mogu da proizvedu socijalni haos…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Govoreći o kapitalnim investicijama, poručio je da je energetika “zlatna koka”

Šef Poslaničkog kluba Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović pitao je predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da li uviđa da programi “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija” ne nude reformske,optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove i izuzetno složeno socio-ekonomsko stanje u Crnoj Gori “nakon tridesetogodišnje vladavine kriminogenog režima”.

U Skupštini Crne Gore se održava Premijerski sat na kome Krivokapić odgovara na pitanja poslanika.

Radulović smatra da su programi parcijalni i neutemeljeni, u nekim djelovima diskriminatorni i da mogu da proizvedu socijalni haos i nastavak ekonomske destrukcije.

Govoreći o kapitalnim investicijama, poručio je da je energetika “zlatna koka”.

“Nema budućnosti Crne Gore u energetici bez četiri hidroelektrane na Pivi. Zašto radite Komarnicu kada je na lopovskom projektu, 100 miliona je ugrađeno u njoj. Potreban je novi projekat, napravite novi projektni zadatak. Nemojmo da bacamo pare na ovaj način”, kazao je Radulović.

Pitao je zašto se dogovore sa komšijama oko Kruševa.

“Šta je sa HE Buk Bijela, oni je rade šta je ovo?”, pitao je Radulović.

Govoreći o putnoj infrastrukturi rekao je da “moramo da stanemo i budemo pametni”, da treba završti započeto i realizovati sve ostale puteve.

Krivokapić je odgovorio da se slaže sa Radulovićem da Crna Gora mora ubrzano da ide u reforme, u projekte koji će biti strukturni.

Kazao je da će sve varijante uzeti u obzir, podsjećajući na njegov stav da HE Komarnica može biti samo reverzibilna.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Skupština Crne Gore

Rekao je da sve zavisi od političke volje, koja zna nekad da iznenadi i teško će neko od investitora doći sada, iako ima dosta zainteresovanih, posebno za vjetroelektrane.

“Ne razumijem da neko ne bi glasao za ovaj budžet čiji su djelovi i ‘Evropa sad’ i ‘Crna Gora odmah’. Očekujem podršku 81 poslanika, jer je ovo priča za građane ne za politiku”, kazao je premijer.

Radulović je poručio da će Vlada u kojoj bude Demokratski front (DF), biti i više građanska, crnogorska i evropska.

Komentarišući navode u medijima o njemu i njegovoj porodici, rekao je da će ti mediji “za takve laži” će odgovarati kad tad.

“Sve sam pošteno zaradio, tako i moja porodica”, rekao je Radulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
25.11.2021. 15:01

Sucelila se dva profesora Univerziteta Crne Gore, dva doktora nauka, ciji su rezultati rada na univerzitetu i u struci ravni nuli. Totalne neznalice. Torturu Branka Radulovica kao politicara gradjani Crne Gore trpe jos od njegovog angazovanja u LSCG, dje ga je S.P. na halabuku i pare pod hitno primio a onda zbog izdaje politike LSCG hitno izbacio. Nasao je politicke strukture kojima je u prirodi djelovanja odgovarala Raduloviceva nasilnicka, bezvezna retorika i od tada se uz evidentno politicki zaradjeno bogatrstvo sa svojom strasnom, nepristojnom, torturom ne prestaje da unizava, ucjenjuje i vrijedja gradjane Crne Gore, U svojoj struci rezultati su mu rada nula.
Krivokapic je profesor koji je zivio od monopola primjene evropskih standarda u preduzecima i organizacijama Crne Gore. Sa stolovanjem na Masinskom fakultetu, drao je kozu Crnogorskim preduzecima i organizacijama, naplacujucu im prepise i prevode evropskih standarda, a kolika je korist od toga bila Crne Gore vidi se po tome sto su sva ta preduzeca i organizacije propale, nestale, nikada ne postavsi evropske. Rezultati toga profesera univerziteta u masinskoj struci su ravni nuli, kao i rezultati obrazovanja studenata. Vrh strucnosti doktora, profesora masinstva Zdravka Krivokapica su ustvari u oblasti koja je hiljadama godina bila kocnica napretka covjecanstva. Ta oblast je vjeronauka Srpske okupatorske crkve. A rezultat te nauke bio je pokusaj genocida nad gradjanima Crne Gore da bi se ustolicio pop srpske crkve, koji je njemu simbol intelektualca.
Zdravko Krivokapic i Branko Radulovic imaju titule naucnika, dipolome strucnjaka i mos ih bacit sve sa njima, koliko u kumbulj vrijede.
Ova dva cojeka sada sa ogromnom pompm sada raspravljaju o buducnosti gradjana Crne Gore, koju su doveli skoro do beznadeznosti, a ako joj malo potraju, dovesce ih do totalnog kraha.

Sponzor

Najčitanije