Povežite se sa nama

Vijesti

Radulović: Izopštavanje Srba iz Vlade je fašizam i bolest, najviše me boli crnogorski velikonacionalizam

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

”'Poslao sam vam prijedlog, ali pošto Dritan koči i njega ćemo da ucjenjujemo, kao što smo ministre”, naveo je Radulović u Skupštini

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović kazao je tokom premijerskog sata da treba da se sačini program za izgradnju demokratske, evropske i prosperitetne Crne Gore. Taj program bi, kako je naveo, sadržao tranziciju od autokratije ka funkcionalnoj demokratiji, demontažu totalitarnog sistema, suočavanje sa prošlošću i reviziju prošlosti, poboljšanje rada pravosudnih institucija…

“Poslao sam vam prijedlog, ali pošto Dritan koči i njega ćemo da ucjenjujemo, kao što smo ministre”, naveo je Radulović u Skupštini.

A, govoreći o modelu rekonstruisane Vlade, Radulović je kazao da za sada Krivokapić ima njihovu podršku.

“Zamjenik premijera- ne znam Dritane da li ti…Vlada bi imala četiri potpredsjednika-jedan potpredsjendik za demokratsku tranziciju, drugi za politički sistem, ekonomska pitanja i regionalni razvoj, 18 ministarstava”, predlaže Radulović.
Vlada, dodaje, mora biti lidersko- ekspertska.

“Uistinu ekspertska-da lideri u njoj odgovaraju, a ne nikako da imaju neke druge privilegije. Tada ćemo dobiti super, reformiranu Vladu”, kazao je on.

Otkriva i ko neće biti u toj Vladi.

“Oni koji se boje prave, koji imaju lični inteters, koji su sluge pojedinih spoljašnjih centara moći. Svi oni koji vole Crnu Goru, trudiće se i doći u ovu Vladu”, ističe Radulović.

Tvrdi da nije bilo DF-a, DPS nikad ne bi pao.

“Pali su i prethodne izbore i sad. Sve programe sam ja sastavio u draftu. Andrija Mandić je dobar čovjek. Zar trebamo Srbe da izopštimo iz društvenog života?! Zar trebamo Srbima da izabiramo vođe, da Srbima kažemo možete ili ne možete, da vaš vođa ne može biti u Vladi? Šta je to? To je fašizam, bolest. Najviše me boli crnogorski velikonacionalizam”, kazao je on, dodajući da oni moraju biti stub koji objedinjava sve.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
4 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
29.10.2021. 18:11

I ovaj Radulovic je profesor univerziteta CG? Svaka recenica pobija prijethodnu ili narednu. Izmislja beskrupulozne neistine i izokrece stvarnost. Od iskazanih fashista i zlocinaca pravi jagnjesca, od zrtava srpskog teroroa i okujpacije i pljacke pravi fashiste, za covjeka koji sa svojim saborcima protiv svega ljudskog hoce da otkopava oruzje da bi pobio politicke neistomisljenike i Crnogorce, kaze da je dobar covjek. Radulovic je tokom svoje profesorske karijeru koju je u vrijeme AB revolucije, problematicno visoko unovcio pogresnim projektom, na pogresno mjesto u pogresno vrijeme. Ako bi govorili o politickoj karijeri prof Radulovica, onda bi bilo vrijedno istaci da ga je Slavko Perovic iscera iz LSCG jer je protivno odlukama organa LSCG glasao za Miomira Mugosu i omogucio DPS da osvoji vlast u Podgorici. Rent-a-Crnogorac prof. Radulovic krenuo je poodavno u anticrnogorsku revoluciju i vrlo je jasan dokaz da je Crna Gora zarobljena diktaturom srpske zlocinacke vlasti.

smilja
smilja
30.10.2021. 15:55
Repliciraj  Zekovic Bobo

Mnogo dug tekst da bi se reklo da je Banjo ortodoksna budalina.

RIR
RIR
29.10.2021. 19:08

OVAJ UOPSTE NEZNA STO JE NACIONALIZAM ! “velikonacionalizam CG” !?
oce u politiku –počeo je da blati CG i crnogorce –do juče, samo što ne zaplače
koliko je voli…
/baš svako , hoće da se bavi politikom /

smilja
smilja
30.10.2021. 15:56
Repliciraj  RIR

Banjo je obična komanska splaćina. Ostao je bez prostate pa sad bulazni, boji se za potenciju.

Sponzor

Najčitanije