Povežite se sa nama

Vijesti

Radulović nakon sastanka sa Krivokapićem: Da još jednom vidimo možemo li da funkcionišemo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od lidera DF-a Branko Radulović kazao je medijima nakon sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem kazao je da su razgovarali o ekonomskoj situaciji kao i političkoj.

“Kada je u pitanju budžet rekao sam da nije korektno da na ovaj način dostavlja Skupštini, da je trebalo da bude proizvod dogovora unutar velike koalicije. Dobili smo jedan čudnovati predlog koji je samo djelimično ekonomski utemeljen. On će izazvati lom u pojedinim socijalnim strukturama, trebalo je prići mu na sasvim drugačiji način a to je da kroz razvoj i jedan dinamični ekonomski održiv razvoj, valorizujući na krajnje kvalitetan način sve naše potencijale, da stvorimo brojna radna mjesta i veću konkurentnost i veću tražnju”, naveo je Radulović i dodao:

“Rekao sam da se bojim ukoliko se na ovaj način digne jedna socijalna struktura jedne ekonomske logike da će to izazvati domino efekat”, kazao je on.

Predložio mu je kaže sve amandmane, koji kako kaže nijesu populistički.

“I onda ćemo da kroz debatu vidimo u kojoj mjeri će se prihvatiti. Ono što sam zadovoljan što oni kažu da su svi moji amandmani proizvod jedne superiorne ekonomske politike i da će da li kroz Budžet ili kroz aktivnosti oni biti iduće godine svi prihvaćeni”, pojasnio je Radulović.

Budžet je kaže samo jedan mali instrument, te da se može djelovati i van njega.

“Dogovorili smo da ćemo da formiramo Institut za razvoj CG, IRF će već početkom godine preći u Razvojnu banku tako da Budžet bi trebalo samo da bude, samodovoljan”, kazao je on.

Uvjeren je da će njegovi amandmani proći “u ovom ili onom obliku”.

“Govorili smo i o političkim temama, mnoge znakove pitanja smo pretočili u nešto što može biti nova inicijativa iz ove kuće, da se još jednom presaberemo i vidimo da li možemo nas 41 funkcionišemo za dobro Crne Gore”, zaključio je Radulović ne želeći dalje da objašnjava njegovu poruku.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
21.12.2021. 16:40

Ja sam mnio e ces uzet knizicu i napustit politicku medicinu, kad vidis “drugog lesa”.

Sponzor

Najčitanije