Povežite se sa nama

Vijesti

RADULOVIĆ SA MINISTRIMA: Nova vlast u Avganistanu da poštuje ljudska prava

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović pridružiće se ostalim saveznicama u NATO u pozivu novoj vlasti u Avganistanu na poštovanje obaveza koje proističu iz međunarodnog prava, uključujući i ljudska i humanitarna prava. To se navodi u platformi koju je usvojila Vlada o učešću Radulovića na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica u Letoniji 30.novembra

Ministri će, kako se najavljuje, poručiti da će poseban fokus biti na poštovanju prava i sloboda svih, a naročito žena, djece i manjina, te na osiguravanju da Avganistan nikad više ne postane utočište teroristima.

“Ministar Radulović će istaći značaj procesa analize učešća NATO-a u Avganistanu i naučenih lekcija za dalje aktivnosti i buduće operacije i misije Alijanse. U pogledu Zapadnog Balkana, ministar Radulović će istaći punu podršku Crne Gore evroatlantskoj integraciji država Zapadnog Balkana i zaključcima junskog Samita NATO. Ponoviće značaj inicijative da se Zapadnom Balkanu posveti više pažnje u okviru NATO-a, budući da se radi o regionu od strateškog značaja za Alijansu”, navodi se u tekstu platforme.

Ministar Radulović će, kako se tvrdi, ponoviti važnost vidljivosti i prisustva NATO-a u regionu i jednakog razumijevanja saveznica po pitanju bezbjednosti Zapadnog Balkana i naglasiće značaj održavanja teme politike otvorenih vrata visoko na dnevnom redu Alijanse.

“Učešće na sastanku će biti prilika za brojne bilateralne susrete s ministrima vanjskih poslova članica NATO-a i zvaničnicima Alijanse”, piše u tekstu platforme.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije