Connect with us

Vijesti

Radunović: Rukometašice se politički iživljavale, Janović: Vi ste šampion bili jedino po godinama boravka u opoziciji

Published

on

Nikola Janović (DPS) rekao je da znatan dio onoga što je danas čuo u Skupštini povodom izmjena Zakona o sportu predstavlja ogoljeni populizam, a da sport nije oblast koja trpi demagogiju i populizam.

– Na trenutak smo čuli kako je za problem sa Svjetskom antidoping organizacijom (WADA) kriv Vasilije Lalošević, a onda su se dosjetili – zašto bi i Lalošević bio kriv kad za sve možemo da optužimo bivšu vlast – istakao je on.

Janović se osvrnuo i na tvrdnje ministarke Vesne Bratić o tome kako je prethodna Vlada kriva za situaciju sa WADA.

– Tvrdnja da Zakon o sportu iz 2018. nije upodobljen sa pravilima WADA je laž. Žao mi je što moram da koristim taj izraz ali je tako. Prema tome, nema potrebe za jefinim političkim trikovima i ni da pokušavamo da za sve za šta smo odgovorni optužimo neke bivše – kategorično je ustvrdio Janović.

Poslanik DPS istakao je i kako je čuo dosta teških kvalifikacija na račun sportista.

– Čuo sam od kolege Slavena Radunovića koji je za rukometašice kazao da su to bile igračice DPS-a. To pokazuje samo koliko on ne zna ništa. Reći za igračice koje su bile među najboljim na svijetu da su one DPS reprezentacija, to znači da vi ne znate ništa o tome, jer za reprezentaciju igraju samo najbolji. Probajte Vi da budete najbolji na svijetu u nečemu, možda ste mogli jedino po godinama provedenim u opoziciji – poručio je on Radunoviću.

Odgovorio je Radunović, ističući kako se ponosi time što žensku rukometnu reprezentaciju naziva DPS reprezentacijom.

– U rukomet se ulagalo nesrazmjerno da bi Crna Gora imala tim koji se nije ponašao kao reprezentacija nego kao DPS kolektiv. One su se iživljavale van terena u političkom smislu – dodao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije