Povežite se sa nama

Vijesti

RATKOVIĆ: TO Budva politički plijen vlasti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dešavanja u TO Budva su loša vijest za turističku privredu i to je pokazatelj visoke politizacije i tog sektora, kazao je dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković

“Ovdje je u centru pažnje da se nastavi proces političkog tjeranja”, naveo je Ratković i dodao da je vlast u Budvi stalno posvađana, te da ne može da funkcioniše ni između sebe, ali ni sa privredom.

“TO Budva je totalno politizovana i TO se smatra plijenom onih koji su dobili izbore”, kazao je Ratković u emisiji “Link”, na Javnom servisu.

Izvršni odbor je, kako kaže, politički odbor, a stručne ljude u tom tijelo niko ne pita.

“Ovdje je u centru pažnje da se nastavi proces političkog tjeranja”, kazao je Ratković i dodao da se na taj način šalju poruke potpune posvađanosti.

Za Novu godinu nisu poželjna masovna okupljanja

Uoči zimske sezone i organizovanih dočeka Nove godine, Ratković je kazao da su otvaranje granica i masovna okupljanja veliki rizik.

“Ako se organiziju dočeci, onda bi to trebalo napraviti na više mjesta, manja okupljanja da to budu razbijeno”, naveo je Ratković.

Problem je u kvalitetu upravljanja i, kako kaže, opštoj nestabilnoj situaciji. “Turizam zavisi od opšte stabilnosti u državi”, naveo je Ratković.

Kaže da je u doba korone važno da razvijamo odgovoran turizam. On navodi da se u Crnoj Gori ne možemo pohvaliti uspješnim upravljanjem pandemijom.

“Sada samo među prvima u tom crnom ili neslavnom rekordu zaraženih”, kazao je Ratković.

U Dubrovniku dobra sezona

Sandra Milovčević iz TO Dubrovnik saopštila je da i sada imaju goste i da su zadovoljni sezonom, iako su se nadali ranijem početku.

“Mi smo uspjeli vratiti naše britansko tržište koje je broj jedan”, navela je Milovčević i dodala da su im mnogo doprinijeli i letovi iz Amerike.

“Od početka godine do novembra smo ostvarili 580.000 dolazaka i preko million i 880 hiljada noćenja, što je jako zadovoljavajuće” saopštila je Milovčević.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije