Connect with us

Vijesti

RATKOVIĆ: TO Budva politički plijen vlasti

Published

on

Dešavanja u TO Budva su loša vijest za turističku privredu i to je pokazatelj visoke politizacije i tog sektora, kazao je dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković

“Ovdje je u centru pažnje da se nastavi proces političkog tjeranja”, naveo je Ratković i dodao da je vlast u Budvi stalno posvađana, te da ne može da funkcioniše ni između sebe, ali ni sa privredom.

“TO Budva je totalno politizovana i TO se smatra plijenom onih koji su dobili izbore”, kazao je Ratković u emisiji “Link”, na Javnom servisu.

Izvršni odbor je, kako kaže, politički odbor, a stručne ljude u tom tijelo niko ne pita.

“Ovdje je u centru pažnje da se nastavi proces političkog tjeranja”, kazao je Ratković i dodao da se na taj način šalju poruke potpune posvađanosti.

Za Novu godinu nisu poželjna masovna okupljanja

Uoči zimske sezone i organizovanih dočeka Nove godine, Ratković je kazao da su otvaranje granica i masovna okupljanja veliki rizik.

“Ako se organiziju dočeci, onda bi to trebalo napraviti na više mjesta, manja okupljanja da to budu razbijeno”, naveo je Ratković.

Problem je u kvalitetu upravljanja i, kako kaže, opštoj nestabilnoj situaciji. “Turizam zavisi od opšte stabilnosti u državi”, naveo je Ratković.

Kaže da je u doba korone važno da razvijamo odgovoran turizam. On navodi da se u Crnoj Gori ne možemo pohvaliti uspješnim upravljanjem pandemijom.

“Sada samo među prvima u tom crnom ili neslavnom rekordu zaraženih”, kazao je Ratković.

U Dubrovniku dobra sezona

Sandra Milovčević iz TO Dubrovnik saopštila je da i sada imaju goste i da su zadovoljni sezonom, iako su se nadali ranijem početku.

“Mi smo uspjeli vratiti naše britansko tržište koje je broj jedan”, navela je Milovčević i dodala da su im mnogo doprinijeli i letovi iz Amerike.

“Od početka godine do novembra smo ostvarili 580.000 dolazaka i preko million i 880 hiljada noćenja, što je jako zadovoljavajuće” saopštila je Milovčević.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije