Povežite se sa nama

Vijesti

RAZLIČITO O MOJKOVCU: Ašanin udario na „svog“ Miljanića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Miljanić je u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za birački spisak i u tom pogledu je već postigao određene rezultate brišući do sada više od osam i po hiljada duplih birača, pa je takav revolt Ašanina i predstavnika lokalne opozicije uperen i – protiv Miljanića

Dvojica funkcionera koalicije ,,Crno na bijelo“ Ivan Ašanin i Zoran Miljanić iznijeli su u utorak dvije različite ocjene o razlozima povećanja broja birača u Mojkovcu uoči lokalnih izbora u tom gradu. Ašanin je u utorak tvrdio da se u podružnicu MUP-a u Mojkovcu upisuju ,,fiktivni birači“ što je krivično djelo, dok je Miljanić saopštio da je riječ o zakonitom procesu jer je Ustavni sud ukinuo odredbu o rezidencijalnom uslovu od šest mjeseci po kojem je birač morao biti u biračkom spisku u toj opštini da bi ostvario pravo glasa.

Predstavnici izbornih lista Građanskog pokreta Ura, Demokrata, koalicije ,,Za budućnost Mojkovca“, Grupe građana ,,Ne damo Mojkovac“ i Ujedinjene Crne Gore su već dva dana, predvođeni Ašaninom, od osam do 14 sati blokirali ulaz u MUP i onemogućavali prijavu prebivališta građanima u tom gradu, kao neophodnom uslovu za upis. Oni sumnjaju da se za promjenu prebivališta prijavljuju birači DPS-a.

Miljanić je u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za birački spisak i u tom pogledu je već postigao određene rezultate brišući do sada više od osam i po hiljada duplih birača, pa je takav revolt Ašanina i predstavnika lokalne opozicije uperen i protiv Miljanića.

Ašanin je, objašnjavajući razloge blokiranja ulaza, saopštio da zbog „velikog fiktivnog priliva birača, koji se prijavljuju na fiktivne adrese u Mojkovcu ovih dana“ samo tokom jednog dana na taj način prijavljeno 30 osoba.

Miljanić je nekoliko sati kasnije na TV Adriji, u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“, rekao da je došlo do povećanja broja birača za izbore u Mojkovcu i na Cetinju u odnosu na dan raspisivanja izbora.

On je rekao da se u javnosti, kada je u pitanju birački spisak, participira velika uloga Ministarstva unutrašnjih poslova.

– To nije tako. Znači, Ustavni sud je prošle godine ukinuo, odnosno proglasio neustavnim zakon po kome ste, da bi učestvovali na lokalnim izborima, morali da budete šest mjeseci u biračkom spisku u opštini u kojoj ćete da glasate. To je ukinuto, što znači da svi mogu da promijene prebivalište i da se prijave u neku drugu opštinu, do dana zaključivanja biračkog spiska, a to je 10 dana od održavanja izbora – naveo je Miljanić.

Da je politička situacija u Mojkovcu napeta, svjedoči i slučaj državljanke Srbije Danijele Stanišić koja je maltretirana prilikom predaje zahtjeva za produženje privremene dozvole boravka u Crnoj Gori, što znači da nema pravo glasa.

Stanišić je po izjavi koju je dala maltretiran od strane sedam-osam osoba koje su se smirile tek nakon što im je saopštila da predaje zahtjev za produženje privremene dozvole.

Verbalno napadnuta novinarka Antene M

Novinarka Antene M Nikoleta Rakočević verbalno je napadnuta tokom obavljanja svog posla u prostorijama MUP-a u Mojkovcu.

Rakočević je prilikom ulaska u zgradu MUP-a, u kojoj lokalna opozicija blokira prijavu prebivališta, zatekla predsjednika mojkovačke Ure Ivana Ašanina u raspravi sa nepoznatim muškarcem.

Nakon što je pokušala da telefonom zabilježi svađu, muškarac je krenuo ka njoj traživši da mu preda telefon.

Na pitanje da li je on tu kao službeno lice nije odgovorio, nakon čega se u raspravu uključilo još nekoliko prisutnih.

Zahvaljujući pribranosti i toleranciji novinarke, kao i prisutnih osoba koje su smirivale strasti, situacija je ubrzo smirena, piše Antena M.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije