Connect with us

Vijesti

SAMO JOJ PRUŽENA POMOĆ: Ministarka Bratić nije bila hospitalizovana u bolnici Lozenec

Published

on

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić hospitalizovana je 27. jula u bolnici Lozenec, u glavnom gradu Bugarske,  javili su domaći mediji, objašnjavajući zašto se ministarka nije pojavila na kontrolnom saslušanju Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, koji je sazvan na inicijativu odbornika Damira Šehovića.

O hospitalizaciji ministarke, dok je službeno boravila u toj državi, pisali su i bugarski mediji, a predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pročitao je zvaničan dopis resora Vesne Bratić, na sjednici parlamenta, 29. jula. U tom dopisu Bečića ministarstvo obavještava da je Bratić 27. jula hospitalizovana u glavnom gradu Bugarske, zbog čega nije u mogućnosti da prisustvuje kontrolnom saslušanju koje je tražila opozicija.

Gradski portal obratio se zahtjevom bolnici Lozenec u Sofiji, sa molbom da nam daju informaciju da li je i kada ministarka Vesna Bratić primljena na bolničko liječenje. Dežurno lice im je, nakon provjere podataka koje su im dostavili, kazalo da “pacijent tog imena i prezimena, od početka jula do danas, nije liječen u bolnici Lozenec”.

Gradski portal obratio se i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, iz kojeg im je potvrđeno da ministarka Vesna Bratić nije bila hospitalizovana, ali da joj je pružena medicinska pomoć.

“Ministarka Bratić je primljena u bolnicu 27. jula (istog dana je i otpuštena uz preporuku da se obavezno javi radi daljih pregleda u narednih par dana), zatim je ponovo bila u bolnici u četvrtak, 29. jula, kada je ponovo primila infuziju (o čemu, takođe, postoji izvještaj ljekara). Troškovi liječenja obuhvaćeni su redovnim zdravstvenim osiguranjem, u skladu sa Sporazumom između Bugarske i Crne Gore, a imala je i polisu putnog i zdravstvenog osiguranja, koju je platila od ličnog primanja, tj. mjesečne zarade”, naveli su iz tog resora.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić je, na Premijerskom satu 29. jula, optužio opoziciju da je odgovorna za zdravstveno stanje ministarke Bratić.

“Ministarki prosvjete života ne date, vršite pritisak sa svake moguće strane i nije ni čudo što završavamo po bolnicama i infuzijama”, zaključio je tada Krivokapić.

Izvor: Gradski portal

2 Comments

2 Komentara

  1. RiR

    03.08.2021. at 12:51

    SVI su ljubomorni sto ona sve stiže i radi sve sama i drži 3,4 glavna resora .Vršite pritisak sa svake strane pa sjekirate tako i premijera ,jer on kaže ;da sve lakše ide kad ima takvog saradnika.Samo da se malo “okrijepi “od ove Bugarske infuzije ,dobice i resor bivšeg Lepog “da puknu svi koji je mrze “

  2. Anonim

    04.08.2021. at 14:24

    Pružite joj medicinsku pomoć i u Crnoj Gori, kao svim građanima kojima je potrebna. Ne ostavljajte je pritisnutu i umornu, da ni naređenje ne može poslati

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije