Povežite se sa nama

Vijesti

SASLUŠANJE TRAJALO PET SATI: Navijači pušteni da se brane sa slobode, na snimcima nije zabilježen kontakt sa Raonićem

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mladići, njih četvorica, koji su, nakon prijave da su vrijeđali generalnog direktora RTCG-a  Borisa Raonića, osumnjičeni za krivično djelo nasilničko ponašanje, pušteni su u daljem postupku da se brane sa slobode.

To je odlučio tužilac nakon saslušanja osumnjičenih, koje je trajalo pet sati u ODT-u u Podgorici.

Protiv Nikole Stjepčevića (36), Lazara Vukčevića (38) i Boška Jovićevića (37) i Zorana Novakovića (38) vodiće se krivični postupak, a za krivično djelo koje im se stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Advokatica osumnjičenih Maja Turković je, nakon višesatnog saslušanja u ODT-u, kazala portalu Pobjeda da tužilac iz pregledanih dokaza nije našao osnov za zadržavanje njenih branjenika. Istakla je da su pregledana tri video snimka sa stadiona na kojima nije zabilježen fizički kontakt navijača sa Raonićem.

Turković je rekla da je tužilac konstatovao i da njeni branjenici nemaju krivični dosijei, odnosno da nikada ranije nijesu krivično gonjeni.

Lazar Vukčević je nakon saslušanja kazao za Pobjedu da su pred tužiocem ponovili izjave koje su dali i u policiji. Ističe da se radilo o žučnijoj raspravi sa Raonićem, te da bi u slučaju većeg incidenta reagovali organi reda.

– Napomenuo sam i u Tužilaštvu da događaj od prije dvije noći na ulazu na stadion “Pod Goricom” nema nikakve veze sa funkcijom koju trenutno obavlja Raonić. Njemu je samo iz jednog razloga zabranjen ulazak na stadion, a to je što je našem drugu Drašku Martinoviću “namjestio” otkaz prije godinu dana. Tada nije bio na poziciji direktora Javnog servisa – rekao je Vukčević.

Ponovio je da ih je Raonić okarakterisao kao fašističku grupu koja na tribinama stoji iza zastave crnogorskoga viteza Krsta Zrnova.

– Njemu je rečeno da nije poželjan na tribini. Što se tiče samog događaja – niko od nas nije vidio da je Raonić bio sa djetetom. Njegovo dijete je prošlo i postoji snimak na kome se vidi da se on vraća i čim je neko pomenuo da je tu stao sam sa daljom raspravom. Jer i ja sam roditelj i ne bih volio da moje dijete doživi neku neprijatnost – naglasio je Vukčević, dodajući da nije bilo fizičkog kontakta sa Raonićem.

– Moja najteža riječ koju sam mu uputio bila je da laže i to ću mu opet ponoviti. I na kraju sam dodao da ne znam zašto je došao na tribinu da sjedi sa fašistima, kako nas je nazvao. To je bila sva naša komunikacija – naglasio je Vukčević.

Policija je, kako je ranije saopšteno, postupila po prijavi u odnosu na događaj koji se preksinoć dogodio uoči odigravanja fudbalske utakmice na Gradskom stadionu pod Goricom.

– U prijavi se navodi da je generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću od više drugih osoba spriječen ulazak na tribinu, te da mu je ova grupa uputila više riječi uvredljivog sadržaja – kazali su ranije iz UP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije