Povežite se sa nama

Vijesti

Šehović prekinuo sjednicu jer Bratić nije došla: Neću dozvoliti podcjenjivački odnos prema članovima Odbora

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šehović je obavijestio članove Odbora da su dobili jutros mejl iz MPNKS u kojem ih obavještavaju da će umjesto Bratićke sjenici prisustvovati državna sekretarka Milica Kadović, jer Ministarstvo trenutno radi na budžetu

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Damir Šehović, prekinuo je današnju sjednicu jer je ministarka Ministarstva za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Vesna Bratić, ponovo izostala sa sjednice.

“Dok sam na ovom mjestu ne želim, bez ubjedljivih razloga, da razgovaram ni na jednu temu, a da pritom nemamo prisustvo nadležnog ministra. Zato sam sklon da današnju sjednicu prekinem i da o ovome izvijestim predsjednika Skupštine”, poručio je Šehović.

Šehović je obavijestio članove Odbora da su dobili jutros mejl iz MPNKS u kojem ih obavještavaju da će umjesto Bratićke sjenici prisustvovati državna sekretarka Milica Kadović, jer Ministarstvo trenutno radi na budžetu.

“To možda ne bi bilo sporno da je prvi put da dolazimo u ovu situaciju. Od kako je konstituisana Vlada nismo imali zadovoljstvo da ugostimo resornu ministarku Bratić”, podsjeća Šehović.

On ističe da su mejl o izostanku Bratićke dobili na dan održavanja sjednice, što nije po Poslovniku.

“Neću dozvoliti da se neko na takav ignorantski, podcjenjivački način odnosi prema Skupštini, prema ovom Odboru, prema članovima Odbora. Ministri, članovi Vlade su dužni da učestvuju u radu Skupštine. Ovo je derogacija ustavne podjele vlasti. Ovim se pokazuje nespremnost da se članovi Odbora uvaže od strane Bratić”, kazao je Šehović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije