Connect with us

Vijesti

Sekulović: Svijest o značaju tradicije zajednički je za Crnu Goru i UAE

Published

on

Ono što je zajedničko Crnoj Gori i UAE jeste svijest o značaju tradicije. Čuvajući tradiciju, potrebno je ići u korak sa modernim razvojem, poručio je ministar unutrašnjih poslova,Sergej Sekulovićkoji je sa delegacijom boravio u dvodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na poziv ministra unutrašnjih poslova te zemlje i direktora policije Dubaija.

Na prijemu, koji je u čast Sekulovića, priredio potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova UAE, general-potpukovnik šeikSaif bin Zajed Al Nahjan, izraženo je zadovoljstvo i čast što je prvi put organizovan susret ministara unutrašnjih poslova dvije zemlje.

Sekulović je rekao da je ova prilika njegov prvi kontakt sa arapskim svijetom.

“U vašoj zemlji vidio sam impresivne stvari, puno bogatstva, raskoši i luksuza. Pored toga, ovdje ima mnogo više, mnogo snažno i duboko. Ono što je zajedničko Crnoj Gori i UAE jeste svijest o značaju tradicije. Čuvajući tradiciju, potrebno je ići u korak sa modernim razvojem. Vi ste uspjeli da spojite jaku tradiciju i savremene tokove i stvorili fascinantnu, modernu i bogatu zemlju. Tradicionalno, a moderno.Sve što sam vidio i čuo, prilikom posjete, fascinantno je. Ova posjeta obogatiće naše ideje za dalju reformu i donijeti mnogo koristi Crnoj Gori”, kazao je Sekulović.

Ministar Al Nahjan naglasio je da dobri međudržavni odnosi daju prostor za unapređenje saradnje u unutrašnjim poslovima, ali i u mnogim drugim oblastima.

Kako su saopštili iz MUP-a, ova posjeta snažna je inicijativa za razvijanje saradnje između dva ministarstva, posebno kada je u pitanju policijska saradnja. Najavljeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između ministarstava.

Pored ministra Sekulovića, na prijemu kod ministra Al Nahjana bili su i: državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, šefica kabinetaJelena Maraši službenica u Ambasadi Crne Gore Isidora Dabović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije