Povežite se sa nama

Vijesti

SJEDNICA VLADE: Preporuka da se objavi dokumentacija o službenom avionu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Infromaciju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, u kojoj se preporučuje da objavi svu dokumentaciju vezanu za upotrebu vladinog službenog aviona Lear Jet 45

Kako je saopšteno iz Vlade, u dokumentu se preporučuje da se objave podaci za sve završene letove, s obzirom na to da bezbijednost štićenih ličnosti ne može biti ugrožena kada je let završen.

“Generalni sekretarijat Vlade zadužen je da Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) uputi zahtjev za dostavljanje mišljenja da li postoje bezbjednosne prepreke da se objave ovi podaci”, kazali su iz Vlade.

Oni su naveli da će, na osnovu dostavljenog mišljenja ANB-a, Generalni sekretarijat objaviti dokumentaciju u vezi sa upotrebom aviona.

Vlada je usvojila Informaciju Nacionalnog savjeta u kojoj se ukazuje na potrebu da se u najkraćem roku uspostavi sistem detaljne elektronske evidencije dolaska i odlaska robe iz Slobodne zone “Luka Bar“.

Taj elektronski sistem, kako se navodi, obuhvata podatke o kupcima i prodavcima roba, vrstu i tip robe, vrijeme dolaska i odlaska, identifikacione oznake prevoznog sredstva, naziv špeditera i lokaciju skladištenja.

“Do uspostavljanja direktnog pristupa podacima o stanju u skladištima, potrebno je da se najmanje jednom sedmično prikupljaju podaci o stanju akciznih roba u skladištima, posebno cigareta, duvana, papira i filtera za izradu cigareta”, naveli su iz Vlade.

Oni su dodali da su Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao i Uprava prihoda i carina, zaduženi da preduzmu sve aktivnosti kako bi se omogućilo uspostavljanje sistema detaljne elektronske evidencije dolaska i odlaska robe iz Slobodne zone luke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije